Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε ιστορική βιομηχανία με άλευρα

Ιδρύθηκε το 1907 και μετράει πάνω από 100 χρόνια ζωής στην Ελλάδα


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
11:04
22/11/2018
Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε ιστορική βιομηχανία με άλευρα
15
loading

Αίτηση για πτώχευση κατέθεσε γνωστή αλευρομηχανία. Πρόκειται για την εταιρεία Υιοί Ε. Χατζηκρανιώτου - Αλευροβιομηχανία Τυρνάβου Α.Ε, η οποία ανακοίνωσε ότι αποφασίστηκε η κατάθεση αίτησης πτώχευσης της εταιρείας και ταυτόχρονα η κατάθεση αίτησης λήψης προληπτικών μέτρων.

Η αίτηση πτώχευσης έλαβε αριθμό κατάθεσης 173/16.11.2018 και ορίστηκε δικάσιμος για την 15.1.2019 ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λάρισας (Διαδικασία Εκούσιας Δικαιοδοσίας).

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο: «Για την αίτηση λήψης ασφαλιστικών μέτρων, ο Προεδρεύων Πρωτοδίκης του Πρωτοδικείου Λάρισας, την 19/11/2018, δέχτηκε την προσωρινή διαταγή. Διέταξε προσωρινά την αναστολή των ατομικών διώξεων και την απαγόρευση της διάθεσης της κινητής και ακίνητης περιουσίας της εταιρίας μέχρι την εκδίκαση ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λάρισας (διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων) της υπ' αριθμ. κατάθεσης 791/2018 αίτησης λήψης προληπτικών μέτρων (αρ.10 ΠτΚ), που ορίστηκε να συζητηθεί την 18/01/2019, και υπό τον όρο συζήτησης της αίτησης κατά την ως άνω ορισθείσα ημερομηνία».

Η ιστορική επιχείρηση

Η επιχείρηση είναι γνωστή για την ιστορία της που μετράει πάνω από 100 χρόνια.

Ξεκίνησε το 1907 με τη δημιουργία του πρώτου πετρόμυλου και ίδρυση της εταιρείας από τον Ευριπίδη Χατζηκρανιώτη. Στην αρχή της λειτουργίας της απασχολούσε τρία άτομα προσωπικό και είχε παραγωγή 1 τόνο αλεύρι την ώρα.

Το 1951 φωτιά καταστρέφει ολοσχερώς τον πετρόμυλο και δύο χρόνια αργότερα στη θέση Τούμπα του Τυρνάβου κτίζεται ο νέος πετρόμυλος της οικογένειας.

Το 1961 οι κληρονόμοι Υιοί Ευριπίδη Χατζηκρανιώτη συστήνουν την «Κοινωνία αδελφών Χατζηκρανιώτη». Συγχρόνως συστήνεται ομόρρυθμος εταιρία με την επωνυμία «ΥΙΟΙ Ε. Χατζηκρανιώτη Ο.Ε.», με αντικείμενο δραστηριότητας την παραγωγή αλεύρων και έδρα την πόλη του Τυρνάβου, εταιρία στην οποία συμμετείχε και η Μαρία Χατζηκρανιώτη.

Αργότερα συστήνεται η Εταιρία «ΥΙΟΙ Ε. ΧΑΤΖΗΚΡΑΝΙΩΤΗ Α.Ε.» η οποία προήλθε από συγχώνευση της ανωτέρω ομόρρυθμης εταιρίας και της «Κοινωνίας αδελφών Χατζηκρανιώτη».

Το 1990 αρχίζει να επεκτείνεται το δίκτυο πωλήσεων της εταιρίας σε όλη την Ελλάδα. Για το σκοπό αυτό ιδρύεται το 1993 γραφείο στη Θεσσαλονίκη, για να επιβλέπει το δίκτυο πωλήσεών της στη Βόρεια Ελλάδα.

Την 27η Δεκεμβρίου 1999 αποφασίστηκε η εισαγωγή της εταιρείας στην παράλληλη αγορά του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών.

Η επίσημη ανακοίνωση για την αίτηση πτώχευσης

Η εταιρεία Υιοί Ε. Χατζηκρανιώτου - Αλευροβιομηχανία Τυρνάβου Α.Ε, ανακοίνωσε ότι στην συνεδρίαση του Δ.Σ. της 29/10/2018 αποφασίστηκε η κατάθεση αίτησης πτώχευσης της εταιρείας και ταυτόχρονα η κατάθεση αίτησης λήψης προληπτικών μέτρων. Σε συνέχεια της απόφασης του Δ.Σ. κατατέθηκαν οι σχετικές αιτήσεις.

Η αίτηση πτώχευσης έλαβε αριθμό κατάθεσης 173/16.11.2018 και ορίστηκε δικάσιμος για την 15.1.2019 ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λάρισας (Διαδικασία Εκούσιας Δικαιοδοσίας).

Για την αίτηση λήψης ασφαλιστικών μέτρων, ο Προεδρεύων Πρωτοδίκης του Πρωτοδικείου Λάρισας, την 19/11/2018, δέχτηκε την προσωρινή διαταγή.

Διέταξε προσωρινά την αναστολή των ατομικών διώξεων και την απαγόρευση της διάθεσης της κινητής και ακίνητης περιουσίας της εταιρίας μέχρι την εκδίκαση ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λάρισας (διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων) της υπ' αριθμ. κατάθεσης 791/2018 αίτησης λήψης προληπτικών μέτρων (αρ.10 ΠτΚ), που ορίστηκε να συζητηθεί την 18/01/2019, και υπό τον όρο συζήτησης της αίτησης κατά την ως άνω ορισθείσα ημερομηνία.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

15
σχόλια
 1. avatar megaloagroths

  δεν πειραζει 35.000 προσληψεις ανακοινωσε ο συντροφος αλεξης

 2. avatar Πάνω …

  ...απ\' όλα ανάπτυξη, ήταν δίκαιο κ έγινε πράξη. Τα μνημόνια τελείωσαν κ θα έχουμε κ άλλα τέτοια ευχάριστα γεγονότα.

 3. avatar Αγαπη για την Ελλαδα μας

  Ας επαναστατησουμε λοιπον κι ας μην μοιρολατρουμε...Ο Λόγος μας ενάντια στο δικό τους...Μυνησεις=>Μακεδονία=>Ταφος Φιλιππου=>Απόδειξη Απο Ιστορικο + Ορια Συνορων Ελληνικου κράτους & Προστασία του και ολα τα αλλα έπονται.

 4. avatar Αγανακτησμενος πολιτης

  Σημασια εχει οτι βγηκαμε απο τα μνημονια. Μας ειρωνευονται δυστυχως. Πως βγηκαμε, σιγα αλλα σταθερα ολα καταστρεφονται.

 5. avatar !!!!

  ΤΥΧΕΡΟΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΖΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΟΥΛΗ ΑΛΙΕΚΣΙ!!!!

 6. avatar ΠΡΟΒΑΤΙΝΑ ‘Η ΘΑΝΑΤΟΣΤΤΤ

  Μπα και το δημόσιο θα τελειώσει....δουλεύω σε οικονομική υπηρεσία όπου είμαστε 3 άτομα για να εξυπηρετήσουμε 8.660 άτομα....όλα θα γίνουν ιδιωτικά σύντομα.
  Εντέχνως αφήνουν τις Δημόσιες υπηρεσίες άδειες από προσωπικό, μέχρι να παρουσιάσουν αυτό ως αδυναμία και να τα παραδώσουν όλα σε εργολάβους.
  Από την εφορία έως και το τελευταίο ιατρικό κέντρο θα είναι ιδιωτικά.
  Ακόμα και μια απλή βεβαίωση θα χρειάζεται χρήματα για να αποκτηθεί.
  Ναί τελειώσαμε σαν χώρα......

 7. avatar Τετραγωνακιας

  Λχι?

 8. avatar AD BA

  ήρθε η ανάπτυξη...

 9. avatar Πετρελεος

  Σιγά σιγά στην Ελλάδα θα μείνουνε μονάχα οι λαθρο και δημόσιοι υπάλληλοι.

 10. avatar Υπάρχει λόγος

  Η βιομηχανική παραγωγή έχει πεθάνει από πολλά χρόνια στην Ελλάδα! Όλες οι μεγάλες βιομηχανίες έκλεισαν ή μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό. Δε μπορούν να αντέξουν στον ανταγωνισμό από τις φθηνότερες εισαγωγές.

 11. avatar Κριμα

  Ρε παιδιά,συμπολίτες,συνάνθρωποι,παλικάρια η ότι άλλο θέλετε ποτε θα αντιδράσουμε σε αυτή την κατάντια.
  Με αυτούς τους γελοίους πέραν ότι η χώρα είναι εκτός ελέγχου σε όλους τους τομείς,καθημερινά κλείνουν τόσες επιχειρήσεις και ειδικά δυνατές επιχειρήσεις που διατηρούν τους αν για δεκαετίες!
  Δεν γίνεται να πληρώνουμε 70% σε φόρους οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι Κινέζοι στο κέντρο της Αθήνας να πλουτίζουν!

  Μπορούμε να μηνυσουμε τον Τσίπρα και τους πολιτικούς!
  Εμείς έχουμε την δύναμη και όχι αυτοί!
  Αυτοί είναι 20 οικογένειες και εμείς 5.000.000!

  Ξυπνάτε πρώτου να είναι αργά!

  Νικόλαος Ξ

  1. avatar alex

   Κανείς ενα λαθάκι.Είναι και 5000000 δημόσιοι υπάλληλοι με τις οικογένειες τους

  2. avatar Ψηφοφοροι συμφεροντολογοι “”ελληνες”” τους εβγαλαν

   Ψηφοφοροι συμφεροντολογοι \"\"ελληνες\"\" τους εβγαλαν, για το κοντοφθαλμο πιθανο μελλοντικο τους κερδος.
   Και ηταν τοσο ηλιθιοι, γιατι ψηφιζαν και τους προηγουμενους και τους προπροηγουμενους για τους ιδιους λογους.
   Και αυριο με τα ιδια κριτηρια θα ξαναψηφισουν.
   ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ.

 12. avatar ΠΡΟΔΟΤΗΣ

  Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη.

 13. avatar Ενας ενας

  το διαλάμε κι αραιώνουμε

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει