Οι βάσεις 2023 ανακοινώθηκαν πριν λίγο και το επόμενο βήμα για τους γονείς και νέους φοιτητές, είναι να αναζητήσουν την κατάλληλη φοιτητική στέγης. Ωστόσο, η επιλογή δεν είναι εύκολη καθώς το κόστος των ενοικίων βρίσκεται στα ύψη αλλά και γενικότερα οι τιμές έχουν σκαρφαλώσει στα ύψη κάνοντας πιο δύσκολη την απόφαση κυρίως για τα νέα παιδιά που θα πρέπει να σπουδάσουν σε άλλη πόλη.

Ο κ. Ποταμιάνος μίλησε στο MEGA για την δύσκολη αυτή συνθήκη. «Καλή επιτυχία σε όλους και καλή τύχη στην ανεύρεση στέγης που ολοένα και περισσότερο είναι πιο δύσκολο. Και οι τιμές είναι υψηλές σε σχέση με το ετήσιο εισόδημα των Ελλήνων, δεν υπάρχουν και σπίτια. Το μέσο σπίτι που αντιστοιχεί στον φοιτητή, δεν υπάρχει πλέον. Δεν είναι μόνο για την Αττική αυτό είναι για όλη την Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά. Από την πλευρά της η κα Βαλαβάνη αναφέρθηκε στις φοιτητικές στέγες και στην δυσκολία να βρεθεί σπίτι.

«Είναι δύσκολο για έναν γονιό όχι μόνο να έχει φοιτητή αλλά και να έχει και μαθητή σε αυτές τις συνθήκες. Το εκπαιδευτικό σύστημα είναι άδικο, δημιουργεί άγχος στους μαθητές και είναι πλήρες ανταγωνιστικό. Εμείς είμαστε ενάντια στην Τράπεζα Θεμάτων, θέλουμε να καταργηθεί, όπως κα η ελάχιστη βάση εισαγωγής. Όταν περάσουν σε μια σχολή συνεχίζεται η ανασφάλεια, οι τιμές είναι εξωφρενικές. Χρειάζεται πάνω από ένας μισθός για να στείλει ο γονιός το παιδί του να σπουδάσει. Το βασικό είναι η πρόληψη. Φοιτητικές εστίες, υποδομές για εστίαση και διαμονή στους φοιτητές, να φτιαχτούν τώρα. Δεν υπάρχει χρηματοδότηση για την Παιδεία και για την 3οβαθμια εκπαίδευση», τόνισε.

Τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς που θα πάνε να βρουν σπίτι:

Προσοχή στην διαλειμματική μίσθωση

Δεν είναι υποχρεωτική η προκαταβολή χρήματων αν δεν συμφωνηθεί μεταξύ ενοικιαστή και ιδιοκτήτη

Να προσέξουν την κατάσταση του ακινήτου

«Είναι δύσκολο στην αρχή και θα δυσκολευτούν οι γονείς. Θα τα καταφέρουμε», σχολίασε ο φοιτητής Εμμανουήλ Ζαχαράκης.