Ανησυχία επικρατεί στην Τουρκία για τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην οικονομία της χώρας. Πολίτες που πήγαν στα ATM για να βγάλουν λεφτά βρέθηκαν προ εκπλήξεως.

Όπως μετέδωσε την Παρασκευή (19/5) από την Κωνσταντονούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» με τον Δημήτρη Οικονόμου και τον Άλκη Παυλόπουλο η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας σε μια εβδομάδα πούλησε 6 δισ. δολάρια, την ώρα που φωνάζει η αντιπολίτευση ότι «έρχονται τα capital controls».

Είναι χαρακτηριστικά όσα αναφέρει το «Show Tv» στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων:

«Πολλές τράπεζες σταμάτησαν τις πιστώσεις. Μπήκαν περιορισμοί στις αναλήψεις από τις πιστωτικές κάρτες όπως και σε αγορές χρυσού. Έπαθαν σοκ όσοι πήγαν τα ATM για να κάνουν αναλήψεις»

Στο ρεπορτάζ φιλοξενούνται δηλώσεις από τρεις πολίτες που διαπίστωσαν τους περιορισμούς και ανέφεραν στο κανάλι:

  • Ναι έτσι είναι, ήρθε μήνυμα στο κινητό πριν από δυο μήνες. Δεν θα μπορούμε να κάνουμε αναλήψεις χρημάτων από τις πιστωτικές κάρτες.
  • Οι άνθρωποι ας πάρουν τα μέτρα τους
  • Προφανώς συμβαίνει από την μεγάλη υποτίμηση της λίρας».

Σύμφωνα με τον Μανώλη Κωστίδη το πρόβλημα αναμένεται να υπάρξει σε ότι αφορά το συνάλλαγμα, αφού σε ότι αφορά την τουρκική λίρα, δεν θα είναι πρόβλημα για την κυβέρνηση να… κόψει καινούργιο χρήμα για να διοχετεύσει στην οικονομία.