Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημειώνει σε ανακοίνωσή του πως οι τιμές του αρνιού στο «Καλάθι του Πάσχα» ξεκινούν από 9,69 ευρώ/κιλό, με βάση τις νέες χαμηλότερες τιμές που ανακοίνωσαν οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε: «Νέες χαμηλότερες τιμές στο Καλάθι του Νοικοκυριού σε όλες τις αλυσίδες από σήμερα. Ο ανταγωνισμός λειτουργεί υπέρ των καταναλωτών, όσο και να φωνάζουν ορισμένοι. Είμαι υπερήφανος που με την πολιτική μας πετύχαμε τελικά χαμηλότερες τιμές από το 2019!».

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση:

  • η μεγαλύτερη μείωση στην ισχύουσα σήμερα τιμή συγκριτικά με την αρχική της περασμένης Τετάρτης 5 Απριλίου ανέρχεται στα 96 λεπτά/κιλό,
  • στις 11 από τις 13 αλυσίδες σούπερ μάρκετ που μετέχουν στην πρωτοβουλία για το «Καλάθι του Πάσχα», η τιμή του αρνιού είναι έως 9,99 ευρώ/κιλό,
  • ενώ στο σύνολο των αλυσίδων η τιμή του κατσικιού δεν υπερβαίνει τα 10,99 ευρώ/κιλό.

Αύριο το πρωί, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης και ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Παπαθανάσης πρόκειται να επισκεφθούν την Κεντρική Αγορά της Αθήνας (Βαρβάκειος).