Με ικανοποίηση υποδέχτηκε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) την κυβερνητική απόφαση για εμπλοκή των ελληνικών επιμελητηρίων στη διαδικασία αδειοδότησης των μεταποιητικών επιχειρήσεων χαμηλής όχλησης.

Από την πλευρά του, το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο (ΕΒΕΘ) αποδίδει εύσημα στην κυβέρνηση για τη σταδιακή μείωση του κόστους των εργοδοτικών εισφορών μέχρι το 2013.

Αναλυτικότερα, με σημερινή ανακοίνωσή της, η διοίκηση του ΒΕΘ επισημαίνει ότι είναι η πρώτη φορά που παρέχεται στα επιμελητήρια της χώρας η δυνατότητα εμπλοκής στη διαδικασία των αδειοδοτήσεων μεταποιητικών επιχειρήσεων.

Το ΒΕΘ εκφράζει, ωστόσο, την ελπίδα η σχεδιαζόμενη εμπλοκή των επιμελητηρίων να μην μείνει επί χάρτου, αλλά να είναι ουσιαστική και άμεσα υλοποιήσιμη.

Με δική της ανακοίνωση, η διοίκηση του ΕΒΕΘ χαρακτηρίζει ως εξαιρετική πρωτοβουλία τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών για τις συνεπείς επιχειρήσεις, ενώ προσθέτει: «μόνο με τέτοια μέτρα άμεσης επίδρασης στην ανταγωνιστικότητά τους, θα μπορέσουν οι ελληνικές επιχειρήσεις να αυξήσουν τα μερίδιά τους στις διεθνείς αγορές».