Η Wall Street Journal σε νέο δημοσίευμα της αναφέρεται στο ζήτημα της ακρίβειας και δίνει συμβουλές για οικονομία, μόνο που προτείνει την αφαίρεση βασικών αγαθών, όπως το πρωινό.

Η wsj.com έκανε έρευνα για τις πληθωριστικές πιέσεις και ανέφερε πως αρκετά βασικά είδη που χρησιμοποιούν τα νοικοκυριά στο πρωινό τους γεύμα, είδαν απότομες αυξήσεις στις τιμές. Παραδείγματος χάριν, οι τιμές των αυγών αυξήθηκαν 8,5% τον Ιανουάριο σε σχέση με έναν μήνα νωρίτερα και αυξήθηκαν κατά 70,1% τον περασμένο χρόνο, το υψηλότερο ετήσιο ποσοστό από το 1973.

«Ας πίνουν απλώς ένα φλιτζάνι καφέ, αλλά καβουρδισμένο, όχι στιγμιαίο. Οι τιμές του καβουρδισμένου καφέ μειώθηκαν κατά 0,1% τον περασμένο μήνα, αλλά ο στιγμιαίος καφές αυξήθηκε κατά 3,6% μηνιαία», ανέφερε χαρακτηριστικά το δημοσίευμα, το οποίο τονίζει ότι η καλύτερη οικονομία με τα τωρινά δεδομένα, είναι να σταματήσει ο κόσμος να παίρνει πρωινό.

Επίσης, σημειώνει πως οι κατεψυγμένοι, μη ανθρακούχοι χυμοί και τα ποτά αυξήθηκαν κατά 1,5% τον Ιανουάριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και η ετήσια αύξηση 12,4% είναι η υψηλότερη σε πάνω από μια δεκαετία. Οι καλλιεργητές πορτοκαλιού της Φλόριντα συγκομίζουν τη μικρότερη σοδειά τους εδώ και σχεδόν 90 χρόνια, αποτέλεσμα ενός παγώματος, δύο τυφώνων και μιας ασθένειας εσπεριδοειδών που καταστρέφει τους ελαιώνες της.

Επιπλέον, τα δημητριακά πρωινού αυξήθηκαν επίσης, πιο συγκρατημένα τον Ιανουάριο σε σχέση με έναν μήνα νωρίτερα -μόλις 0,4%- αλλά οι τιμές στην κατηγορία αυξήθηκαν κατά 15% σε ένα χρόνο, εν μέρει λόγω των αυξημένων παγκόσμιων τιμών των σιτηρών που προέκυψαν από διακοπές που σχετίζονται με τον πόλεμο στην Ουκρανία.