Η WIND Ελλάς ανακοίνωσε σήμερα την ολοκλήρωση της εξαγοράς των περιουσιακών στοιχείων της Weather Finance III, συμπεριλαμβανομένων όλων των μετοχών της WIND Ελλάς.

Ολοκληρώθηκε με αυτόν τον τρόπο η διαδικασία διερεύνησης στρατηγικών εναλλακτικών που είχε ξεκινήσει την 1η Ιουλίου του 2010, η οποία στις 18 Οκτωβρίου κατέληξε στην επιλογή της επιτροπής ομολογιούχων υψηλής εξασφάλισης, των Anchorage Capital Group, Mount Kellett Capital Partners Limited, Eton Park International LLP, Taconic Capital Advisers UK LLP, MBSP Limited και PEP TMT SSF Cayman Limited και Angelo Gordon & Co, ως την προτιμώμενη προσφορά.

Οι νέοι ιδιοκτήτες θα επενδύσουν 420 εκατ. ευρώ με την ολοκλήρωση της συμφωνίας για την αποπληρωμή του χρέους και τη χρηματοδότηση της μακροχρόνιας ανάπτυξης και του επιχειρηματικού πλάνου της WIND Ελλάς. Η συναλλαγή θα έχει ως αποτέλεσμα τη νομική απαλλαγή της WIND Ελλάς από 1,867 δισ. ευρώ χρέους προς τρίτα μέρη.

Το νέο Δ.Σ. της WIND Ελλάς θα αποτελείται από τους κ. Νάσο Ζαρκαλή ως Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο και τους κ. κ. Ιωάννη Παλαιοκρασσά και Mike Corner Jones ως μέλη.

Η επιτροπή ομολογιούχων υψηλής εξασφάλισης ανακοινώνει επίσης σήμερα την ίδρυση εταιρείας χαρτοφυλακίου (holding), της Largo Limited, η οποία θα έχει τον πλήρη έλεγχο της WIND Ελλάς. Η επιτροπή διόρισε επίσης Διοικητικό Συμβούλιο (της Largo Limited), το οποίο θα αποφασίζει για τη στρατηγική και την υλοποίηση του επιχειρησιακού πλάνου της εταιρείας.

Ο κ. Antonio Viana-Baptista, με διεθνή εμπειρία στις τηλεπικοινωνίες αναλαμβάνει καθήκοντα Προέδρου.

Τα υπόλοιπα μέλη του νέου Δ.Σ. της Largo Limited είναι: ο Νάσος Ζαρκαλής, Διευθύνων Σύμβουλος της WIND Ελλάς από τα τέλη του 2009, ο Jon Weber, στέλεχος με σημαντική εμπειρία σε επιχειρήσεις που έχουν αναδιαρθρωθεί και γνώση του κλάδου τηλεπικοινωνιών, ο Roy Campbell, με διεθνή εμπειρία σε εταιρικές επενδύσεις και αναδιαρθρώσεις και ο κ. Bruno Ducharme, επενδυτής με εμπειρία στις κινητές επικοινωνίες και επιχειρηματίας.