Με εναλλαγές προσήμου και σε στενό εύρος διακύμανσης κινείται ο Γενικός Δείκτης, επαληθεύοντας τις εκτιμήσεις αναλυτών για προσπάθεια της αγοράς να συσσωρεύσει στα τρέχοντα επίπεδα. Στο ταμπλό, ο Γενικός δείκτης βρίσκεται στις 1.529,38 μονάδες, με οριακές απώλειες 0,05%. Νωρίτερα βρέθηκε να ενισχύεται έως και 1,23% στις 1.548,92 μονάδες.

«Ενδεικτική της μερικής αλλαγής της επενδυτικής ψυχολογίας που επικρατεί στην εγχώρια αγορά ήταν η εξέλιξη των χθεσινών συναλλαγών οι οποίες παρά το αρνητικό αντίκτυπο της υποβάθμισης της Ελληνικής Οικονομίας κινήθηκαν σε μετριοπαθές έδαφος», σχολιάζει μεταξύ άλλων στο σημερινό πρωινό της report η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ.

«Η ζώνη των 1.500 μονάδων έμεινε ανέπαφη, επιβεβαιώνοντας την δυναμική της ως προσωρινή στήριξη από στην οποία αναχαιτίστηκε η χθεσινή διόρθωση», αναφέρει η χρηματιστηριακή και προσθέτει ότι «το ανοδικό κλίμα στις ξένες αγορές ενδεχομένως να εμπεδωθεί και στην ελληνική αγορά, με κίνηση που πιθανότατα να υπερβεί τα χθεσινά υψηλά (1.560 μονάδες) με κύριο μοχλό τον τραπεζικό κλάδο».

«Επόμενο και πολύ κομβικό επίπεδο στην πορεία του Γενικού Δείκτη είναι οι 1.590- 1.600 μονάδες όπου κινείται ο κινητός μέσος όρος των 30 ημερών, χρονοσειρά η οποία τυχαίνει ευρείας αποδοχής από το σύνολο της αγοράς» αναφέρει η Πήγασος και εκτιμά ότι «η διάσπαση του κινητού μέσου των 30 ημερών θα δώσει μεγαλύτερη δύναμη στην ανοδική διόρθωση, καθώς πολλά κεφάλαια τα οποία παραμένουν εκτός αγοράς θα θελήσουν να πάρουν θέσεις όσο το momentum παραμένει θετικό. Η πλειοψηφική άποψη της αγοράς παραμένει από αρνητική έως πολύ απαισιόδοξη και αυτό δείχνει ότι υπάρχει ακόμα σημαντικός αριθμός εν δυνάμει αγοραστών».

Σε ποσοστό έως 1,82% βρέθηκε να ενισχύεται ο δείκτης των τραπεζών, που παρά το «γύρισμα» σε αρνητικό έδαφος αυτή τη στιγμή ενισχύεται 0,15% στις 1.524,81 μονάδες. Από τη σύνθεσή του, τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχονται οι ATEBank και Τ.Τ. με απώλειες άνω του 1%, ενώ η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας με όγκο 393.000 τεμαχίων μέχρι στιγμής, παραμένει πάνω από το επίπεδο των 10 ευρώ.

Πηγή: Capital.gr