Σας φάνηκαν πολλά τα 9.100 ευρώ που πλήρωνε το ΔΝΤ για την χλιδάτη μεζονέτα της οδού Αρεοπαγίτου; Σας πληροφορούμε ότι ο δημόσιος κορβανάς επιβαρύνεται κάθε μήνα με 14.650 ευρώ για το ενοίκιο που πληρώνει η εφορία Λαμίας.

Πρόκειται για 3οροφο ολοκαίνουργιο κτίριο (με ισόγειο) στην δεύτερη ζώνη τιμής περίπου στο κέντρο της Λαμίας (η μετακόμιση έγινε μάλιστα… εν καιρώ κρίσης!).

Από όσο ρωτήσαμε, για αντίστοιχο κτίριο επώνυμης αλυσίδας ρούχων (3οροφο με υπόγειο) στην 1 ζώνη τιμής (εντελώς κεντρικά δηλαδή) το ενοίκιο φτάνει τα 9.000 ευρώ.

Και μάλιστα η ΔΟΥ Λαμίας (όπως προκύπτει από το έγγραφο πληρωμής) δεν έχει επαναδιαπραγματευθεί μείωση του μισθώματος κατά 20% σύμφωνα με τις εντολές του υπουργείου οικονομικών.

Οι κτηματομεσίτες μάλιστα της Λαμίας θεωρούν εξωφρενική οποιαδήποτε τιμή πάνω από 500 ευρώ/100 τ.μ. για την συγκεκριμένη περιοχή.

Και εάν αναρωτιέστε μήπως το ένοικο είναι υψηλό γιατί έχει μεγάλη επιφάνεια η εφορία της Λαμίας, σας πληροφορούμε ότι με την «λογική τιμή» των 500 ευρώ/100 τ.μ η εφορία θα πρέπει να είναι επιφάνεια 3 στρεμμάτων για να πληρώνει το Δημόσιο τέτοιο ενοίκιο. Όλο το κτίριο του ΣΔΟΕ είναι σε επιφάνεια 4 στρεμμάτων!

Παρόλα αυτά εγκρίθηκαν 43.952,82 ευρώ για τα ενοίκια Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου.

Τα συμπεράσματα δικά σας!