Μία ακόμη μεγάλη επένδυση που αφορά τον τουρισμό πολυτελείας έχει στα σκαριά η Grivalia Hospitality, η οποία παράλληλα ετοιμάζεται μέχρι το τέλος του 2022 να μεταφέρει την έδρα της από το Λουξεμβούργο στην Ελλάδα.

Η νέα επένδυση της Grivalia Hospitality είναι ύψους 250 εκατ. ευρώ και για αυτή θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες εντός των επόμενων δύο- τριών μηνών.

Οι κινήσεις αυτές της «Grivalia» εδράζονται στην προοπτική που διαβλέπει για τον τουριστικό τομέα στην Ελλάδα, δεδομένου ότι, υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις, η χώρα θα μπορούσε να προσελκύει ακόμα και 50 εκατ. τουρίστες κάθε χρόνο, σύμφωνα με τον ιδρυτή της εταιρείας, Γεώργιο Χρυσικό, πρόεδρο του διοικητικού της συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον ιδρυτή της εταιρείας κ. Χρυσικό, η νέα επένδυση -για την οποία δεν αποκάλυψε περαιτέρω λεπτομέρειες ούτε ως προς το σε ποια περιοχή της χώρας θα πραγματοποιηθεί- θα υλοποιηθεί με χρηματοδότηση της Grivalia Hospitality στο 100%. Για τη δε λειτουργία της η επενδυτική εταιρεία θα συνεργαστεί, όπως είπε, με πολύ γνωστή αλυσίδα διαχείρισης πολυτελών ξενοδοχείων.

Ως προς τη μεταφορά της έδρας της «Grivalia Hospitality» στην Ελλάδα, ο κ. Χρυσικός διευκρίνισε ότι αυτή δεν θα λάβει τη μορφή της Εταιρείας Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία (Α.Ε.Ε.Α.Π) και πρόσθεσε πως η μετεγκατάστασή της είναι και ένα «σήμα προς το εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας ότι τα πράγματα αλλάζουν στην Ελλάδα».

Οι δηλώσεις έγιναν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση του ξενοδοχείου μπουτίκ «ON Residence» και την επαναλειτουργία του ιστορικού εστιατορίου «Όλυμπος Νάουσα» στη Θεσσαλονίκη.

Το «Όλυμπος Νάουσα» στη Θεσσαλονίκη

Πάρλληλα ο κ. Χρυσικός επεσήμανε πως, πέραν του «ON Residence», εντός του 2022 αναμένεται η ολοκλήρωση της ανάπτυξης που δρομολογεί η εταιρεία στη Νάουσα της Πάρου για τη λειτουργία πολυτελούς καταλύματος, ενώ στο χαρτοφυλάκιο της «Grivalia Hospitality» περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων το υπερπολυτελές «Amanzoe» στο Πόρτο Χέλι και το Meli Palace στην Κρήτη.

Ιδιαίτερη έμφαση, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων έδωσε και στην επένδυση στα Αστέρια Γλυφάδας, όπου το 2023 αναμένεται η λειτουργία του «One & Only Aesthesis», ενός city resort, «που θα μετατρέψει την Αθηναϊκή Ριβιέρα σε κορυφαίο προορισμό πολυτελούς φιλοξενίας διεθνώς». Επιπλέον, ο πρόεδρος της «Grivalia Hospitality» γνωστοποίησε ότι στο πολυτελές «Project Blue» στη Μύκονο, η Grivalia θα συνεργαστεί με τον όμιλο «Mandarin».

Η επένδυση στα Αστέρια Γλυφάδας

Η Grivalia Hospitality έχει στο χαρτοφυλάκιό της υπό ανάπτυξη ή και λειτουργία έξι πρότζεκτ στον τομέα της φιλοξενίας υψηλών απαιτήσεων (premium hospitality), αξίας 450 εκατ. ευρώ, τα οποία με την ολοκλήρωση τους θα ξεπεράσουν τα 800 εκατ. ευρώ.

«Οποιαδήποτε επένδυση κάνουμε θέλουμε να έχει θετικό αποτύπωμα στην τοπική κοινωνία, καθώς και το μικρότερο δυνατό ενεργειακό αποτύπωμα» τόνισε ο κ. Χρυσικός, ο οποίος γνωστοποίησε ακόμα ότι η Grivalia αποεπενδύει σταδιακά από το μοναδικό της πρότζεκτ εκτός των συνόρων, στον Παναμά, προκειμένου να δώσει ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στις επενδύσεις στην Ελλάδα.

Πηγή φωτογραφιών: grivaliahospitality.com