Ανάπτυξη του ΑΕΠ κατά 2% το 2011 και 1,5% το 2012 προβλέπει για τη Γερμανία το κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα της χώρας, η Bundesbank, μετά το άλμα 3,6% που σημείωσε φέτος ο ρυθμός διεύρυνσης της γερμανικής οικονομίας.

«Η ανάκαμψη της γερμανικής οικονομίας αναμένεται να συνεχιστεί κατά τα επόμενα δύο έτη, μετά την ενεργητική άνοδο εφέτος», επεσήμανε η τράπεζα σε ανακοίνωσή της.

«Οι εξαγωγές θα παραμείνουν η κινητήριος δύναμη» του δυναμισμού που επιδεικνύει η γερμανική οικονομία, αλλά η δύναμη του εξωτερικού εμπορίου θα έχει επίσης αντίκτυπο στην εγχώρια ζήτηση, πρόσθεσε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Γερμανίας.

Οι επενδύσεις σε κεφαλαιουχικό εξοπλισμό και στις κατασκευές επίσης θα επωφεληθούν από τη διατήρηση των επιτοκίων σε χαμηλά επίπεδα, ενώ οι καταναλωτικές δαπάνες θα ενισχυθούν από την ευρωστία της αγοράς εργασίας και την ενίσχυση των μισθών.

Το 2010 ο αριθμός των ανέργων στη Γερμανία αναμένεται να μειωθεί σε επίπεδο χαμηλότερο των 3 εκ. ατόμων.

Οι προβλέψεις της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας είναι ελαφρώς συντηρητικότερες εκείνων που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αυτήν την εβδομάδα που αφορούν σε αύξηση ΑΕΠ κατά 3,7% εφέτος, 2,2% το 2011 και 2% το 2012.