Διαφορετικές απόψεις συνεχίζει να έχει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, από τον ομόλογό του Γιάννη Βαρουφάκη, όπως δήλωσε ο ίδιος σχετικά με τη χθεσινή συνάντησή τους στο Βερολίνο.

Η Αθήνα πρέπει να αποφασίσει μόνη εάν θέλει να αναλάβει ένα δύσκολο φορτίο, σημείωσε ακόμη, για να προσθέσει ότι η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδό της.

Τόνισε ακόμη ότι με την καγκελάριο Μέρκελ υπάρχει ταύτιση απόψεων σε ό,τι αφορά την Ελλάδα. «Δεν θα έπρεπε να χάνετε τον χρόνο σας με αυτές τις φήμες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σόιμπλε, μιλώντας σε εκδήλωση των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) για την οικονομία.

Στην ίδια εκδήλωση συμμετείχε και ο φινλανδός υπουργός Οικονομικών Αλεξάντερ Στούμπ, ο οποίος δήλωσε ότι «τα τελευταία χρόνια έχουμε κάνει τα πάντα για να κρατήσουμε την Ελλάδα στην ευρωζώνη και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, αλλά ο δρόμος είναι διπλής κατεύθυνσης», ενώ σημείωσε ότι για κάποιους υπουργούς Οικονομικών εξαντλείται η υπομονή.

Εξέφρασε δε την άποψη, ότι ο κίνδυνος μετάδοσης από μια ελληνική έξοδο δεν είναι τόσο πραγματικός όσο πριν από μερικά χρόνια, τόνισε ωστόσο ότι προκειμένου να επιβιώσει το ευρώ, πρέπει να γίνουν σεβαστοί οι δημοσιονομικοί κανόνες.