Η Deutsche Bank διεξάγει έρευνα για ενδεχόμενη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες πελατών της στη Ρωσία, μια υπόθεση που αφορά συναλλαγές ύψους περίπου 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μια περίοδο 4 ετών, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg επικαλούμενο καλά πληροφορημένες πηγές.

Οι μετοχές της Deutsche Bank κατέγραφαν πτώση 2,6%, στα 27,38 ευρώ, το απόγευμα της Παρασκευής στο χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης, όπου είναι εισηγμένο το πιστωτικό ίδρυμα.

Η τράπεζα διεξάγει την έρευνα σε ένα πακέτο δεδομένων για συναλλαγές την περίοδο από το 2011 ως τις αρχές του 2015, διευκρίνισε το Bloomberg.

Η Τράπεζα της Ρωσίας, το κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ζήτησε από τη Deutsche Bank να ερευνήσει τις αγοραπωλησίες μετοχών από πλευράς ορισμένων ρώσων πελατών της τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο εποπτικός φορέας του χρηματοπιστωτικού τομέα στη Γερμανία, ο Bafin, ο οποίος ενημερώθηκε για την εσωτερική έρευνα αυτή από τη Deutsche Bank, απέφυγε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο.

Ο εποπτικός φορέας του χρηματοπιστωτικού τομέα της Βρετανίας, καθώς και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχουν ενημερωθεί για την εσωτερική έρευνα, κατά τις πληροφορίες του πρακτορείου.

«Όπως έχει αναφερθεί στο παρελθόν, έχουμε θέσει σε διαθεσιμότητα έναν μικρό αριθμό χρηματομεσιτών στη Μόσχα ενόσω διεξάγουμε εσωτερική έρευνα», ανέφερε η Deutsche Bank σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που απέστειλε στο Reuters.

Η τράπεζα είχε θέσει σε διαθεσιμότητα ορισμένους υπαλλήλους της στη Μόσχα τον περασμένο Μάιο, χωρίς να διευκρινίσει τον λόγο.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.