Κοντά σε συμφωνία με τους δανειστές της φαίνεται να βρίσκεται η Ελλάδα- αλλά η ύφεση και η αναδιάρθρωση της οικονομίας μοιάζουν αναπόφευκτες ό,τι κι αν συμβεί. Αυτό γράφει η βρετανική εφημερίδα Guardian σε άρθρο της με τίτλο «Είτε χρεοκοπήσει είτε καταλήξει σε συμφωνία η Ελλάδα, οι προοτπικές φαίνονται εξίσου δυσοίωνες».

Το άρθρο αναφέρει το πλήθος δηλώσεων για το εάν τελικά η Ελλάδα βρίσκεται κοντά σε συμφωνία ή όχι σημειώνοντας πως υπάρχει εν τέλει κλίμα πως οι δύο πλευρές σημειώνουν πρόοδο.

«Αν ο Τσίπρας καταφέρει να καταλήξει σε συμφωνία και να αποφύγει τη χρεοκοπία, αυτό θα αποτελεί έναν πολιτικό και προσωπικό θρίαμβο», γράφει η εφημερίδα. «Και αν πείσει τους Έλληνες ψηφοφόρους να τον στηρίξουν στους άσχημους συμβιβασμούς που θα κληθεί αναπόφευκτα να κάνει με τους δανειστές- ειδικά το ΔΝΤ που τηρεί σκληρή γραμμή- θα πλησιάσει το θαύμα».

«Η σκληρή αλήθεια για τους Έλληνες όμως είναι ότι καμία από τις πορείες που έχουν μπροστά τους δεν θα είναι εύκολη. Μιλάμε για μια χώρα που το ΑΕΠ έχει καταρρεύσει κατά 25% εξαιτίας της κρίσης, που η ανεργία παραμένει πάνω από το 25% και που το ωρομίσθιο έχει υποχωρήσει κατά περίπου 18% σε πραγματικους όρους μεταξύ 2008-2013», τονίζει ο Guardian.