Οι δυνατότητες δανειοδοτήσεων της βουλγαρικής οικονομίας από την Παγκόσμια Τράπεζα, για την υλοποίηση σχεδίων και δράσεων οικονομικής ανάπτυξης, μέσα στην επόμενη πενταετία, εξετάστηκαν σε συνάντηση αξιωματούχων της τράπεζας και της κυβέρνησης, που πραγματοποιήθηκε στη Σόφια.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι τέσσερις αντιπρόεδροι της κυβέρνησης, καθώς επίσης και οι υπουργοί Περιφερειακής Ανάπτυξης, Δημοσίων Έργων, Περιβάλλοντος, Παιδείας, Μεταφορών, Γεωργίας, Δικαιοσύνης και Οικονομικών.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν δράσεις που στοχεύουν στην οικονομική ανάπτυξη της γειτονικής χώρας, αλλά και της βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου. Η Παγκόσμια Τράπεζα δίνει έμφαση στην ενίσχυση του επιχειρηματικού κλίματος στη Βουλγαρία, προκειμένου να βελτιωθεί η εισροή ξένων επενδύσεων και να χρηματοδοτηθούν νέες επιχειρηματικές δράσεις.

Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται η έκδοση ειδικής αναφοράς της Παγκόσμιας Τράπεζας, στην οποία θα δημοσιοποιούνται οι εκτιμήσεις και τα συμπεράσματά της για το αναπτυξιακό σκέλος της βουλγαρικής οικονομίας.