«Δίνοντας παρατάσεις δεν λύνουμε τα προβλήματα που οι ίδιοι δημιουργούμε, γι’ αυτό καλούμε τη γενική γραμματέα Δημοσίων Εσόδων και το υπουργείο Οικονομικών να αναθεωρήσουν τις καταληκτικές προθεσμίες των φορολογικών δηλώσεων κατά το χρονικό διάστημα αντίστοιχο της καθυστέρησης έναρξης και να προχωρήσουν άμεσα στη λειτουργία της σχετικής εφαρμογής». Αυτό υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Ο κ. Κόλλιας δήλωσε ότι η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Σαββαΐδου εξέδωσε χθες εγκύκλιο, στην οποία αναφέρει ότι η τελική προθεσμία υποβολής είναι η 30η Ιουνίου, όμως η σχετική εφαρμογή στο TAXIS δεν έχει ακόμα ανοίξει και αν επαληθευθούν οι πληροφορίες, ότι η διαδικασία θα ξεκινήσει μετά το Πάσχα, αυτό θα σημαίνει ότι θα υπάρχουν μόλις δύο μήνες και κάτι στη διάθεση όλων των εμπλεκόμενων για να φέρουν σε πέρας τη συμπλήρωση και υποβολή όλου του όγκου των δηλώσεων.

«Αυτό πρακτικά είναι αδύνατον και σημαίνει ότι θα χρειαστεί παράταση των προθεσμιών. Δηλαδή, ακόμα ένα καλοκαίρι ταλαιπωρίας και καθυστερήσεων, με δυσβάσταχτο κόστος για όλους» σημειώνει ο κ, Κόλλιας.