Η Citibank σχεδιάζει την αναδιάρθρωση της παρουσίας της στην Ελλάδα, λόγω της τρέχουσας
οικονομικής κρίσης που έχει επηρεάσει βασικούς τομείς της τραπεζικής
αγοράς και ιδιαίτερα τον τομέα λιανικής. Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής σχεδιάζει να κλείσει σχεδόν τα μισά (31 από τα συνολικά 72) καταστήματα που διατηρεί στη χώρα.

Με αυτή την κίνηση η Citibank σκοπεύει να επικεντρωθεί σε τομείς στους οποίους διαθέτει συγκριτικό πλεονέκτημα όπως οι εργασίες διαχείρισης περιουσίας και ο τομέας των πιστωτικών καρτών, όπου κατέχει ηγετικά μερίδια αγοράς.

Στα μέσα της δεκαετίας, η Citibank είχε ανακοινώσει μεγάλη επέκταση του δικτύου καταστημάτων της στην Ελλάδα με στόχο να ξεπεράσουν τα 100 καταστήματα, στρατηγική που άλλαξε λόγω αποφάσεων σε κεντρικό επίπεδο Ομίλου, που συνδέονται και με τις δυσμενείς οικονομικές εξελίξεις στη χώρα μας.

Ανακοίνωση από την ΟΤΟΕ
Για τις παραπάνω εξελίξεις, η ΟΤΟΕ υπογραμμίζει, επισημαίνοντας ταυτόχρονα τις ευθύνες της κυβέρνησης και των τραπεζιτών, ότι οι εύκολες λύσεις περιορισμού του κόστους λειτουργίας των τραπεζών, που δρομολογούν με περικοπές αποδοχών και απολύσεις εργαζομένων, χρησιμοποιώντας ως εργαλείο την κατάργηση των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων, δημιουργούν ένα εκρηκτικό κλίμα στην ελληνική κοινωνία, που θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες για όλους.

«Αντί να επιδίδονται σε τέτοιες αντεργατικές και αντικοινωνικές επιλογές, επιδιώκοντας να διαμορφώσουν τις προϋποθέσεις για νέα κέρδη, τα προσεχή χρόνια, καλά θα έκαναν να εγκαταλείψουν αυτή την αδιέξοδη πολιτική της άκριτης υποταγής στις εντολές του Μνημονίου, να στηριχθούν στις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου και να διαμορφώσουν όρους ανάπτυξης για την οικονομία της χώρας και την ελληνική κοινωνία. Επισημαίνουμε ότι θα παρακολουθήσουμε όλες τις ενέργειες των τραπεζών, που επηρεάζουν, με οποιοδήποτε τρόπο, τους εργαζόμενους και θα απαιτήσουμε να υπάρχει συνεχής ενημέρωση της ΟΤΟΕ για όλες τις εξελίξεις, αλλά και για τις όποιες προθέσεις τους στο μέλλον», σημειώνει η ΟΤΟΕ στην ανακοίνωσή της.