Πάνω από τα 1,10 δολάρια αυξήθηκε η ισοτιμία του ευρώ, καθώς το αμερικανικό νόμισμα συνεχίζει την υποχώρησή του προς χαμηλό επίπεδο τεσσάρων εβδομάδων, εν μέσω απογοητευτικών στοιχείων για την οικονομία των ΗΠΑ. Η ισοτιμία του ευρώ σημείωνε αύξηση 0,7% πριν από λίγο και διαμορφωνόταν στα 1,1040 δολάρια.

Στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες το βράδυ έδειξαν ότι η δαπάνη για αμερικανικά διαρκή καταναλωτικά αγαθά μειώθηκε τον Φεβρουάριο για έκτο συνεχόμενο μήνα, υποδηλώνοντας ότι η ανάπτυξη της οικονομίας των ΗΠΑ επιβραδύνθηκε απότομα στις αρχές του 2015, εν μέρει λόγω των κακών καιρικών συνθηκών. Τα στοιχεία αυτά ανακοινώθηκαν μετά τη χαλαρή στάση όσον αφορά τη νομισματική πολιτική που προδιέγραψε την περασμένη εβδομάδα η αμερικανική κεντρική τράπεζα (Fed), η οποία φαίνεται τώρα πιθανόν να αυξήσει αργότερα παρά νωρίτερα τα επιτόκια.

Σε δυσμενή θέση ήρθαν οι επενδυτές που στοιχηματίζουν σε άνοδο του δολαρίου και από τη δήλωση του Προέδρου της Κεντρικής Τράπεζας του Σικάγο, Τσαρλς Έβανς, ότι ανησυχεί πως η «σαφής αντιπληθωριστική πίεση» ενός ισχυρού αμερικανικού νομίσματος θα εμπεδωθεί στις προσδοκίες. Ο Έβανς δήλωσε ότι αυτό θα έκανε δυσκολότερη την αύξηση του πληθωρισμού στο 2%, όπως είναι ο στόχος της Fed, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει «κανένας επιτακτικός λόγος» να βιασθεί η Fed για την αύξηση των επιτοκίων και ζητώντας να καθυστερήσει αυτή έως το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους.