Εξασφαλισμένες οι συντάξεις Απριλίου

Το ΙΚΑ δεν πρόκειται να πάρει δάνειο, λένε στελέχη του Ιδρύματος


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
13:29
05/03/2015
Εξασφαλισμένες οι συντάξεις Απριλίου
loading

Δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας των ασφαλισμένων για τις συντάξεις του Απριλίου διευκρινίζουν στελέχη του ΙΚΑ και επισημαίνουν ότι η διοίκηση του Ιδρύματος δεν προτίθεται να προχωρήσει σε λήψη δανείου. Τα ίδια στελέχη τονίζουν, μάλιστα, ότι το ΙΚΑ κατέθεσε ήδη 150 εκατομμύρια ευρώ σε προθεσμιακό λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας.

Σχετικά με τα δημοσιεύματα τα οποία αναφέρονται σε μείωση των εσόδων του Οργανισμού τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο, σημειώνουν, ότι πράγματι τα έσοδα του ΙΚΑ εμφανίζονται μειωμένα κατά 72 εκατ. ευρώ σε σχέση με τους αντίστοιχους μήνες του 2014, λόγω της μείωσης κατά 3,9% από 1.1.2015 την οποία έχει νομοθετήσει η προηγούμενη κυβέρνηση. Διευκρινίζουν ωστόσο, ότι η μείωση αυτή δεν επηρεάζει τα οικονομικά του Ιδρύματος και η ροή των εσόδων από εισφορές είναι, έστω και οριακά, καλύτερη από πέρυσι.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, τα έσοδα του ΙΚΑ για τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο εμφανίζονται μειωμένα, λόγω της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών κατά Αναλυτικότερα τα έσοδα του ΙΚΑ τον Ιανουάριο 2015, ήταν 951 εκατ. ευρώ, έναντι 983 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2014. Αντίστοιχα τον Φεβρουάριο του 2015 ήταν 1 δισ. ευρώ έναντι 1,054 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο του 2014.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει