Η εποχή, που διανύουμε, απαιτεί χαμηλό προφίλ και δουλειά. Ειδικά σε θέσεις υψηλής ευθύνης, η ανάγκη αυτή είναι ακόμα μεγαλύτερη. Μια τέτοια θέση είναι αυτή του επικεφαλής της Εθνικής Τράπεζας.

Και -από ό,τι φαίνεται- η περίπτωση του Γιώργου Μιχελή ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες τόσο της τράπεζας, όσο και της θέσης του διευθύνοντος συμβούλου. Πρόκειται για έναν άνθρωπο, που συνδυάζει τα πάντα: Την εμπειρία του τραπεζικού στελέχους, τους συγκρατημένους τόνους, αλλά και τα ενδιαφέροντα εκτός της ψυχρής πραγματικότητας των αριθμών.

Από το 1984, οπότε και ξεκίνησε την καριέρα του στη Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Εμπορικής Τράπεζας, μέχρι και σήμερα, έχει καταγράψει πολλές ώρες πτήσης σε κρίσιμες διοικητικές θέσεις του ελληνικού τραπεζικού τομέα :

Γενικός Διευθυντής στην ίδια τράπεζα το 1989, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Εγνατίας Τράπεζας το 1990 έως το 1995, ξανά Γενικός Διευθυντής στην Εμπορική από το 1996 και για μία οκταετία (και αφού προηγουμένως έκανε ένα διάλλειμμα από τον τραπεζικό κλάδο, περνώντας από τη θέση του Γενικού Διευθυντή του Ωνασείου). Μάλιστα, στη δεύτερη θητεία του στην Εμπορική, συνεργάστηκε με το σημερινό Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, που τότε ήταν το Νο 1 στην ιεραρχία της Εμπορικής.

Στη συνέχεια, και για τρία χρόνια, 2004-2007, μετακόμισε στο Βουκουρέστι, ως διευθύνων σύμβουλος της θυγατρικής της Eurobank στη Ρουμανία, Post Bank και κατόπιν ανέλαβε Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της First Business Bank, που πλέον αποτελεί κομμάτι του ομίλου της Εθνικής.

Πέραν, όμως, της πλούσιας τραπεζικής του εμπειρίας, ο κύριος Μιχελής βίωσε με τον πλέον αμεσότερο τρόπο το τι σημαίνει ελληνική δημόσια διοίκηση, καθώς εξελέγη Δήμαρχος Σκοπέλου το 2010. Άνθρωποι, που γνωρίζουν πολύ καλά πρόσωπα και πράγματα μέσα στην Εθνική, υποστηρίζουν ότι το πέρασμά του από την τοπική αυτοδιοίκηση θα τον βοηθήσει σημαντικά να κατανοήσει ταχύτερα τις δομές και τις ιδιαιτερότητες ενός μεγάλου τραπεζικού ομίλου, όπως αυτός της Εθνικής.

Λάτρης της μουσικής και συνθέτης από hobby, θα κληθεί να συνθέσει με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό του τρόπου λειτουργίας της Εθνικής, με τα δύσκολα δεδομένα, που επικρατούν στην οικονομία και στις συνθήκες ρευστότηας.

Αν μη τι άλλο, διαθέτει όλα τα εχέγγυα και τις περγαμηνές για να πετύχει.