«Για πολύ, πολύ μικρές πιθανότητες» συμφωνίας σήμερα στις Βρυξέλλες κάνει λόγω αξιωματούχος της ΕΕ στις Βρυξέλλες, τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.

Όπως σημειώνει η Deutsche Welle, η εφημερίδα του Μονάχου σημειώνει ότι οι εκπρόσωποι της Ελλάδας στις Βρυξέλλες δεν κατάφεραν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου να καταθέσουν συγκεκριμένα στοιχεία, πάνω στα οποία θα μπορούσαν να ξεκινήσουν σήμερα διαπραγματεύσεις.

Λίγες ώρες πριν την συνεδρίαση του Eurogroup ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξέφρασε σκεπτικισμό για την επίτευξη μιας κοινά αποδεκτής λύσης στις Βρυξέλλες. Μιλώντας στη γερμανική δημόσια ραδιοφωνία (Deutschlandfunk) τόνισε ότι η Ελλάδα βρισκόταν σε καλό δρόμο προς την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητάς της. Η νέα κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ωστόσο δεν θέλει να συνεχίσει την πορεία αυτή και αντ΄ αυτού προσβάλει εκείνους που την βοήθησαν τα τελευταία χρόνια, είπε ο Β. Σόιμπλε: «Λυπάμαι τους Έλληνες. Ψήφισαν μια κυβέρνηση που συμπεριφέρεται προς το παρόν ανεύθυνα».