Τα δημοσιεύματα για συμφωνία της Ελλάδας με την Κομισιόν «πρέπει να είναι λάθος», σημείωσε σήμερα ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, λίγες μόλις ώρες πριν το κρίσιμο Eurogroup για την Ελλάδα στις Βρυξέλλες.

Στο περιθώριο της διάσκεψης των υπουργών Οικονομικών της G20 στην Κωνσταντινούπολη, ανέφερε ακόμη πως στο Eurogroup της Τετάρτης δεν θα υπάρξει διαπραγμάτευση ενός νέου προγράμματος για την Ελλάδα. «Εάν η Ελλάδα δεν θέλει νέο πρόγραμμα, τότε όλα τελείωσαν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Η Γερμανία θέλει να ακούσει την Τετάρτη από την Ελλάδα δεσμευτικές προτάσεις, συμπλήρωσε ο κ. Σόιμπλε.

Το τρέχον πρόγραμμα «πρέπει να αποτελέσει το αντικείμενο μιας αξιολόγησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Μόνο έτσι μπορούμε να εκταμιεύσουμε την επόμενη δόση», επανέλαβε ο κ. Σόιμπλε και πρόσθεσε ότι άλλες συζητήσεις δεν μπορούν να γίνουν παρά μόνο αφού αυτή η αξιολόγηση θα έχει ολοκληρωθεί.

«Θεωρώ ότι οι κανόνες είναι λίγο πιο σαφείς» για την Αθήνα, συνέχισε. «Αύριο θα ακούσουμε τις δεσμεύσεις τους, αυτό είναι καλύτερο από τις πληροφορίες που μεταδίδονται από την τηλεόραση», πρόσθεσε.