Ιδιαίτερα σκληρή φαίνεται πως θα είναι η στάση που θα κρατήσει η Γερμανία αύριο, κατά τη συνάντηση του Βαρουφάκη με το γερμανό ομόλογό του, Σόιμπλε.

Μετά το γερμανικό έγγραφο που έφερε στη δημοσιότητα το Reuters και αποκαλύπτει τις προθέσεις του Βερολίνου, τη σκληρή στάση της Γερμανίας έρχεται να επιβεβαιώσει και ανώτατος γερμανός κυβερνητικός αξιωματούχος που συνομίλησε με δημοσιογράφο του Mega.

Δεν θα υπάρξει περαιτέρω βοήθεια για την Ελλάδα, εάν η χώρα μας δεν τηρήσεις τις δεσμεύσεις της και δεν υπάρχει πρόγραμμα, δήλωσε η γερμανική πηγή, ενώ σύμφωνα με την ίδια υπάρχουν ισχυρά νομικά και πολιτικά κωλύματα στο να αλλάξουν οι συμφωνίες που έχουμε υπογράψει.

Παράλληλα, ο αξιωματούχος, όπως μετέδωσε το Mega, φέρεται να λέει ότι οι βουλευτές της κυβέρνησης έχουν «άγριες διαθέσεις απέναντι στην Ελλάδα» και πως το Βερολίνο δεν δέχεται εκβιασμούς και δεν φοβάται ένα «grexit», παρά το γεγονός ότι δεν το επιθυμεί.

«Εάν δεν λάβετε την τελευταία δόση, το μέλλον της Ελλάδας είναι “σκοτεινό”», είπε ο αξιωματούχος, δείχνοντας τις διαθέσεις της γερμανικής πλευράς.