«Δεν υπάρχει κανένα απολύτως ζήτημα» με τις συντάξεις διαβεβαίωσε εκ νέου σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας το πρωί στο Mega.

Ερωτηθείς σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις του γενικού γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γ. Ρωμανιά είπε ότι «μεγεθύνθηκε μια αναφορά, η οποία δεν φάνηκε να έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα» και πρόσθεσε ότι ο αρμόδιος υπουργός Δημήτρης Στρατούλης ήταν σαφής.

Σε δηλώσεις του χθες στην ίδια εκπομπή ο κ. Ρωμανιάς είχε τονίσει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την καταβολή των συντάξεων του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου, ωστόσο είπε από τον Μάρτιο υπάρχει περίπτωση να προκύψει θέμα για το οποίο ωστόσο όπως είπε θα βρεθεί λύση.

Ακολούθησε παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρη Στρατούλη, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι η νέα κυβέρνηση και το υπουργείο των Κοινωνικών Ασφαλίσεων «έχει διασφαλίσει μέχρι το τελευταίο ευρώ της σύνταξης του κάθε συνταξιούχου. Όχι μόνο για το Γενάρη και τον Φλεβάρη, και για τον Μάρτη και για τον Απρίλη και για τον Δεκέμβρη και για τις επόμενες χρονιές».

«Εμείς θα έχουμε τα δικά μας επιχειρήματα»

Σε ό,τι αφορά την χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς σημείωσε ότι «ήταν μια συζήτηση στην καρδιά των προβλημάτων. Είναι αυτά τα οποία η προηγούμενη κυβέρνηση δεν διανοείτο να συζητήσει».

Εκτίμησε δε ότι στο ίδιο πνεύμα και με την ίδια στάση θα κινηθεί και σήμερα η ελληνική πλευρά στις επαφές με τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή προειδοποίηση του κ. Ντάισελμπλουμ ότι αν η νέα ελληνική κυβέρνηση επιμείνει να τηρήσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις θα εκτροχιάσει τις μεταρρυθμίσεις και θα καθυστερήσει την ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι «όλες αυτές οι δηλώσεις είναι στο πλαίσιο μιας συζήτησης η οποία τώρα ξεκινάει» και πρόσθεσε: «εκείνοι θα πουν τα δικά τους, εμείς θα έχουμε τα δικά μας επιχειρήματα».

«Έχει ήδη ξεκινήσει μια συζήτηση…περιμένετε να δει το αποτέλεσμα των συζητήσεων», ανέφερε, τονίζοντας ότι «σημασία έχει να πετύχει αυτή η προσπάθεια».