Η περιουσία του Τζεφ Μπέζος, που αγγίζει το αστρονομικό ποσό των 193,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων είναι σίγουρα αρκετή για να του αγοράσει ένα εισιτήριο για μια πτήση στο διάστημα, τη Washington Post και ό,τι άλλο θελήσει βασικά, ωστόσο δεν αρκεί ώστε να θεωρείται, ακόμη, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Υπάρχει, λοιπόν, ένας άλλος επιχειρηματίας με περιουσία μεγαλύτερη ακόμη και των 193,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Μπέζος, που θεωρείται ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο αυτήν την στιγμή και δεν ούτε ο Μπιλ Γκέιτς ή ο Μαρκ Ζάκερμπερκ. Είναι ο Μπερνάρ Αρνό, ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της LVMH Moët Hennessy-Louis Vuitton (LVMH).

Ο Τζεφ Μπέζος δεν είναι πια ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Ο 73χρονος Γάλλος δισεκατομμυριούχος από τις 30 Ιουλίου θεωρείται ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, αφού η καθαρή περιουσία του Μπέζος μειώθηκε κατά 3,9 εκατομμύρια δολάρια, μετά από πτώση της μετοχής της Amazon κατά 7%. Η περιουσία του Αρνό, σύμφωνα με το Forbes, αγγίζει το εκπληκτικό ποσό των 198,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων περίπου. Ο Αρνό έχει κάνει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του ως επικεφαλής της LVMH, μιας αυτοκρατορίας πολυτελών ειδών που περιλαμβάνει 70 brands και οίκους όπως οι Louis Vuitton, Tiffany & Co, Christian Dior, Bulgari, Tag Heuer, Moët & Chandon και Sephora.

Και οι δύο δισεκατομμυριούχοι έγιναν πλουσιότεροι κατά την πανδημία

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το grunge.com, και οι δύο σύγχρονοι κροίσοι βγήκαν κερδισμένοι από την πανδημία, με τα έσοδα της Amazon να αυξάνονται κατά 38% στα 386 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020. Από την πλευρά του ο Αρνό έγινε σχεδόν 100 δισεκατομμύρια δολάρια πλουσιότερος, καθώς οι τιμές των μετοχών της LVMH αυξήθηκαν κατά 107% τον Μάρτιο του 2020, με τις τιμές των μετοχών να αυξάνονται στα 589 δολάρια ανά μετοχή μέχρι το τέλος του έτους. Η LVMH συγκέντρωσε έσοδα 16,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων το πρώτο τρίμηνο του 2021 και ο Αρνό, ο οποίος κατέχει το 47% των μετοχών στον όμιλο ειδών πολυτελείας, απέσπασε τα οφέλη.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.