Συναντήσεις με ξένα επενδυτικά κεφάλαια στο Λονδίνο πραγματοποιούν υψηλόβαθμα στελέχη της διοίκησης του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς με στόχο την συμμετοχή των ξένων επενδυτών στο υπό ίδρυση Ιδιωτικό Επενδυτικό Ταμείο της Τράπεζας Πειραιώς.

Το Ταμείο θα στοχεύσει αρχικά στην άντληση 500 εκατ. ευρώ από τις διεθνείς αγορές με συμμετοχή της Τράπεζας Πειραιώς και εκτιμάται ότι η όλη διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί στη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2015.

Το Ιδιωτικό Επενδυτικό Ταμείο θα εστιάζει στις δυναμικές εξαγωγικές επιχειρήσεις, στις επιχειρήσεις με καινοτόμα προϊόντα, αλλά και σε εταιρείες με ικανή διοίκηση και ενδιαφέρον επιχειρηματικό σχέδιο.

Το Ταμείο θα λειτουργεί ως ανεξάρτητη οντότητα και υπολογίζεται να καλύψει με δανειοδότηση μέχρι 7 χρόνων τα επενδυτικά και αναπτυξιακά σχέδια 200 περίπου μικρού και μεσαίου μεγέθους εταιρειών από ένα σύνολο 2.000 περίπου με τζίρο 5 – 75 εκατ. ευρώ.

Η παρουσίαση του σχεδίου του Ιδιωτικού Επενδυτικού Ταμείου της Τράπεζας Πειραιώς γίνεται από τον κ. Άνθιμο Θωμόπουλο Διευθύνοντα Σύμβουλο του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς και από τα ανώτατα στελέχη του Ομίλου κ.κ. Νίκο Καραμούζη και Λάμπρο Παπακωνσταντίνου.