Ανήσυχοι για τη μη επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και την τρόικα εμφανίζονται οι πολίτες, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας «Επένδυση».

Συγκεκριμένα, το οικονομικό βαρόμετρο καταγράφει ότι το αδιέξοδο στις συζητήσεις μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας προκαλεί ανησυχία στο 61% των ερωτηθέντων, έναντι ενός 28% που δηλώνει αδιάφορο από την εξέλιξη αυτή και ενός 9% που κάνει λόγο για «θετική εξέλιξη».

Το μεγαλύτερο ποσοστό ανησυχίας καταγράφεται στις νοικοκυρές (73%), ενώ υψηλό είναι και το ποσοστό μεταξύ συνταξιούχων (67%) και γεωργών (66%).

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση αγοράς Χριστουγεννιάτικων δώρων, το 46% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν θα διαθέσει χρήματα για αγορές ενόψει των εορτών, ενώ ένα 53% απαντά πως θα αγοράσει δώρα.

Μάλιστα, μεταξύ των γεωργών το ποσοστό αυτών που δεν θα αγοράσουν δώρα για τα Χριστούγεννα ανέρχεται σε 69%, ενώ ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι τα συντριπτικά μεγαλύτερα ποσοστά καταγράφονται στους πολίτες κατώτερης εκπαίδευσης (66%) σε σχέση με τους πολίτες που έχουν ολοκληρώσει τη μέση εκπαίδευση (52%) ή την ανώτατη εκπαίδευση (32%).

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.