Για εξεύρεση λύσης, μέσω της κάλυψης του νομοθετικού κενού για τη διαχείριση των εγκαταλειμμένων κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες πόλεις της χώρας, κάλεσε με επιστολή του ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, όλους τους συναρμόδιους υπουργούς.

Η επιστολή έχει αποδέκτες τους υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Δικαιοσύνης- Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τους οποίους καλεί σε συνάντηση προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις τους, την Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 13:00 στο ΥΠΕΚΑ.

«Το ενδιαφέρον του ΥΠΕΚΑ σε σχέση με το θέμα, επικεντρώνεται στη δημιουργία ζωντανού αστικού ιστού στις πόλεις που υπάρχουν προβλήματα», δήλωσε για το θέμα αυτό ο κ. Μανιάτης.

Ωστόσο, πρόσθεσε, «ο στόχος αυτός είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την εξεύρεση πόρων για τις παρεμβάσεις, γεγονός που καθιστά αναγκαία την εξέταση της δυνατότητας εκμετάλλευσης των ακινήτων μετά την αποκατάσταση και για όσο διάστημα απαιτείται, ώστε να καλύπτεται τουλάχιστον η δαπάνη των εργασιών».

Υπενθυμίζεται από το ΥΠΕΚΑ ότι για τον σκοπό αυτόν το υπουργείο επεξεργάστηκε σχέδιο νόμου, το οποίο προέκυψε έπειτα από ενδελεχή μελέτη από κοινή Ομάδα Εργασίας του υπουργείου και του Δήμου Αθηναίων και Ερευνητική Ομάδα του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με υπεύθυνο τον καθ. Ν. Τριανταφυλλόπουλο, του Ιδρύματος Ωνάση (ΚΙΑΣΩ).

«Επιδιώκουμε και προσβλέπουμε στη συνεργασία όλων των συναρμόδιων υπουργείων, φορέων και υπηρεσιών, ώστε το ζήτημα να αντιμετωπισθεί ολοκληρωμένα και αποτελεσματικά. Προς όφελος πρωτίστως των τοπικών κοινωνιών, με τη βελτίωση του αστικού ιστού και την ενίσχυση της οικοδομικής και οικονομικής δραστηριότητας», κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Μανιάτης.