Εκατομμύρια θέσεις εργασίας απειλεί η τεχνολογία

Συγκλονίζει η έρευνα της Deloitte σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
15:54
10/11/2014
Εκατομμύρια θέσεις εργασίας απειλεί η τεχνολογία
2
loading

Εκατομμύρια θέσεις εργασίας στη Μεγάλη Βρετανία απειλούνται από την πρόοδο της τεχνολογίας τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με μία πολύ σημαντική έρευνα για την επίδραση της τεχνολογίας στην αγορά εργασίας.

Η πρόοδος της τεχνολογίας, ο αυτοματισμός και η ρομποτική θα επιφέρουν σημαντικές αλλαγές στη βρετανική αγορά εργασίας μέσα στα επόμενα 20 χρόνια, την ώρα που το ένα τρίτο (35% δηλαδή) των υφιστάμενων θέσεων εργασίας κινδυνεύουν να αντικατασταθούν, τονίζεται σε έρευνα της εταιρείας Deloitte που έγινε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Στην έρευνα επισημαίνεται επίσης ότι «η πρόοδος στην τεχνολογία πιθανότατα θα δει θέσεις εργασίας που απαιτούν διαδικασίες και υποστήριξη να αντικαθίστανται από θέσεις που απαιτούν ικανότητες στην πληροφορική και στη διοίκηση. Η τάση αυτή έχει ήδη ξεκινήσει».

Σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Βρετανίας, το τρίμηνο Ιουνίου-Αυγούστου εργάζονταν στη χώρα 30,76 εκατομμύρια άνθρωποι, πράγμα που σημαίνει ότι το ένα τρίτο θα επηρεαστεί από την τεχνολογική πρόοδο.

Στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της έρευνας, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το εύρημα ότι οι δουλειές που αποφέρουν λιγότερες από 30.000 στερλίνες το χρόνο είναι πιθανότερο να επηρεαστούν από την πρόοδο της τεχνολογίας από τις δουλειές που αποφέρουν πάνω από 100.000 στερλίνες το χρόνο. Η συνθήκη αυτή θα επηρεάσει ακόμη περισσότερο αυτούς που εργάζονται στο Λονδίνο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Dimopoulos

    Ας μειωσουν τις ημέρες εργασιας από 5 σε 4 εβδομαδιαίως. (Ομως με αυτό το τρόπο θα γίνουν λιγότερο ανταγωνιστικοί καθώς οι κινέζοι δουλεύουν 6 μέρες την εβδομάδα) Μπρος γκρεμός και πισω ρέμα για τους εγγλέζους και για μας.

    1. avatar ΚομμουνιστηςΑντικαπιταλιστης

      το μελλον ειναι ζοφερο. Το υπαρχον μοντελο απασχολησης απλα δε μπορει να διατηρηθει. Σχεδον ολες οι εργασιες θα εχουν αυτοματοποιηθει και φυσικα τα καπιταλοσκυλα θα γουσταρουν τρελά να μη πληρωνουν μισθους. Θελει μεγαλη προσοχη απο τους νεους ο επαγγελματικος προσανατολισμος τους και τι θα επιλεξουν να σπουδασουν

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει