Το FARC που κρατά ακόμα τουλάχιστον 20 κρατούμενους που το ίδιο χαρακτηρίζει «πολιτικούς κρατούμενους»
Οι δύο παλαιότεροι όμηροι των Ενόπλων Επαναστατικών Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC) που έμειναν στην αιχμαλωσία εδώ και 12 χρόνια, απελευθερώθηκαν μετά από επιχείρηση του κολομβιανού στρατού, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας Αλβάρο Ουρίμπε.

«Ο στρατηγός Λουίς Χεριλίντο Μεντιέτα Οβάλε και ο ταγματάρχης Ενρίκε Μουρίγιο που απήχθησαν από το FARC πριν από 12 χρόνια αφέθηκαν ελεύθεροι στη διάρκεια επιχείρησης του στρατού» αναφέρεται σε προεδρική ανακοίνωση. Η απελευθέρωσή τους έγινε λίγες ημέρες πριν από το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Κολομβία που διεξάγονται στις 20 Ιουνίου .

Το FARC που κρατά ακόμα τουλάχιστον 20 κρατούμενους που το ίδιο χαρακτηρίζει «πολιτικούς κρατούμενους», επιθυμεί να τους ανταλλάξει με περίπου 500 μέλη του που έχουν συλληφθεί από τις κολοβιανές αρχές στη διάρκεια των 40 χρόνων που η ανταρτική αυτή οργάνωση μάχεται τη κεντρική κυβέρνηση και ήδη κατέχει μεγάλο μέρος της Κολομβίας.

Πηγή: Sofokleousin. gr

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.