«Ισόρροπη βαρύτητα στην ανάπτυξη και στη συγκράτηση των τιμών» επιχειρεί να δώσει το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας όπως τόνισε ο υφυπουργός, Ντίνος Ρόβλιας, μιλώντας σήμερα το απόγευμα στο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Ο υφυπουργός επανέλαβε τη δέσμευση ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου δεν πρόκειται να αιφνιδιάσει τον επιχειρηματικό κόσμο και πάντοτε θα θέτει σε διάλογο όλες τις νομοθετικές του πρωτοβουλίες. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην αναγκαιότητα αλλαγών και βελτιώσεων που αφορούν στις κρατικές προμήθειες και εξήγγειλε τη δημιουργία Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων ενώ δεσμεύτηκε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία σε συνεργασία με τους άλλους συναρμοδίους φορείς να δοθεί ένα τέλος στη μάστιγα του παρεμπορίου.

Καλωσορίζοντας τον κ. Ρόβλια ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κ. Μίχαλος, τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο επιχειρηματικός κόσμος ελπίζει ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει, επιτέλους, σε ριζική επίλυση των πραγματικών προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας, μειώνοντας το εξωπραγματικό μέγεθος του κράτους, περιορίζοντας την παρεμβατικότητά του, εξυγιαίνοντας τη δομή και λειτουργία του και εφαρμόζοντας άμεσες και δραστικές περικοπές στις σπατάλες.

Αναφερόμενος στις νέες διαβουλεύσεις με την Τρόικα ενόψει της εκταμίευσης της τρίτης δόσης του δανείου, εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτές δε θα καταλήξουν στην επιβολή νέων μέτρων, καθώς ήδη απεδείχθη ότι η επιβολή σκληρών μέτρων οδηγεί μόνο σε ύφεση και τελικά λιγότερα δημόσια έσοδα.

Για το αμέσως προσεχές διάστημα, όπως ανέφερε ο κ. Ρόβλιας, το υπουργείο είναι έτοιμο να προωθήσει σημαντικές νομοθετικές πρωτοβουλίες. Άμεσα θα είναι έτοιμο το νομοσχέδιο για τη μετατροπή του ΤΕΜΠΜΕ σε Ελληνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης, καθώς και ο νέος αναπτυξιακός νόμος. Επίσης, θα προωθηθούν τα νομοσχέδια για τις ΒΕΠΕ, για την ενίσχυση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των μεσιτών, καθώς και για το Σήμα ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών.