Η γερμανική κυβέρνηση θα αναθεωρήσει την επόμενη εβδομάδα προς τα κάτω τις προβλέψεις της για τον ρυθμό ανάπτυξης το 2014 και το 2015, σε περίπου 1,25% και για τα δύο χρόνια , σύμφωνα με δύο πηγές του κυβερνητικού συνασπισμού, που επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερς.

«Αυτός είναι ο αριθμός κατά προσέγγιση», δήλωσε μία από τις πηγές αυτές, ενώ η δεύτερη πηγή είπε ότι θα υπάρξει «μεγάλη μείωση» στην επίσημη πρόβλεψη που γίνεται δύο φορές ετησίως.

Η τελευταία επίσημη πρόβλεψη έγινε τον Απρίλιο και αναφερόταν σε ρυθμό ανάπτυξης 1,8% φέτος και 2% το επόμενο έτος. Υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι θα συναντηθούν τη Δευτέρα για να αναθεωρήσουν τις προβλέψεις που θα ανακοινωθούν την Τρίτη από τον υπουργό Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Η γερμανική οικονομία ήταν ισχυρή στην αρχή του 2014, αλλά η αναθεώρηση επί το δυσμενέστερο των προβλέψεων φαίνεται αναπόφευκτη μετά από τη συρρίκνωσή της κατά 0,2% στο δεύτερο τρίμηνο και μία σειρά αδύναμων στοιχείων που υποδηλώνουν στασιμότητά της στο τρίτο τρίμηνο.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) μείωσε την τρέχουσα εβδομάδα την πρόβλεψή του για τον ρυθμό ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας στο 1,4% για φέτος και στο 1,5% για το 2015, ενώ κορυφαία ερευνητικά ιδρύματα τη μείωσαν στο 1,3% και 1,2%, αντίστοιχα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.