Την ίδια στιγμή που το Βερολίνο αρνείται να αποκλείσει το ενδεχόμενο ενός τρίτου πακέτου στήριξης, ο Έλληνας πρωθυπουργός τονίζει ότι η Ελλάδα μπορεί να σταθεί στα πόδια της.

Σύμφωνα με τον Guardian, η Ε.Ε. θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί την οικονομική βοήθεια για να ασκεί πιέσεις στην Ελλάδα, έτσι ώστε να εφαρμόσει τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις. Η βρετανική εφημερίδα επισημαίνει ότι όσο το χρηματοδοτικό κενό για το νέο έτος, ύψους 12 δισ. ευρώ, πλησιάζει, τόσο η συζήτηση γύρω από ένα ακόμα πακέτο στήριξης θα φουντώνει.

Ο Αντώνης Σαμαράς θέλει να θέσει τις βάσεις για την αντιμνημονιακή εποχή και την αποδέσμευση από την τρόικα, όμως η προοπτική των εκλογών προσθέτει ένα ακόμα βάρος στην ελληνική κυβέρνηση.

Όπως σημειώνει ο Guardian, η πιθανότητα πρόωρων εκλογών εντείνει την πίεση στην εύθραυστη συγκυβέρνηση της Ελλάδας, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να οδηγήσει τα πράγματα σε αδιέξοδο -ως προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας- για να υπάρξει προσφυγή στις κάλπες. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, κάτι τέτοιο είναι πλέον πολύ πιθανό να συμβεί.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.