Την ίδια στιγμή που το Βερολίνο αρνείται να αποκλείσει το ενδεχόμενο ενός τρίτου πακέτου στήριξης, ο Έλληνας πρωθυπουργός τονίζει ότι η Ελλάδα μπορεί να σταθεί στα πόδια της.

Σύμφωνα με τον Guardian, η Ε.Ε. θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί την οικονομική βοήθεια για να ασκεί πιέσεις στην Ελλάδα, έτσι ώστε να εφαρμόσει τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις. Η βρετανική εφημερίδα επισημαίνει ότι όσο το χρηματοδοτικό κενό για το νέο έτος, ύψους 12 δισ. ευρώ, πλησιάζει, τόσο η συζήτηση γύρω από ένα ακόμα πακέτο στήριξης θα φουντώνει.

Ο Αντώνης Σαμαράς θέλει να θέσει τις βάσεις για την αντιμνημονιακή εποχή και την αποδέσμευση από την τρόικα, όμως η προοπτική των εκλογών προσθέτει ένα ακόμα βάρος στην ελληνική κυβέρνηση.

Όπως σημειώνει ο Guardian, η πιθανότητα πρόωρων εκλογών εντείνει την πίεση στην εύθραυστη συγκυβέρνηση της Ελλάδας, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να οδηγήσει τα πράγματα σε αδιέξοδο -ως προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας- για να υπάρξει προσφυγή στις κάλπες. Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, κάτι τέτοιο είναι πλέον πολύ πιθανό να συμβεί.