Μπορεί η Κίνα να αποκτά ολοένα και περισσότερους πλούσιους κάθε χρόνο, όμως αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι αυτοί παραμένουν στη χώρα.

Το απόλυτο σύμβολο πλούτου στην Κίνα είναι η… μετανάστευση.

Αυτό τουλάχιστον έδειξαν τα αποτελέσματα μιας νέας έρευνας από τη Barclays Wealth Insights, σύμφωνα με τα οποία το 47% των Κινέζων που συμμετείχαν στην έρευνα, με καθαρή περιουσία 1,5 εκατ. δολάρια ή και παραπάνω, θέλουν να μετακομίσουν στο εξωτερικό μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, για να βρουν καλύτερες ευκαιρίες εκπαίδευσης, οικονομική ασφάλεια και υγειονομική περίθαλψη.

Σύμφωνα με την έρευνα, την οποία επικαλείται δημοσίευμα στην ιστοσελίδα jingdaily.com, το ποσοστό των πλούσιων Κινέζων που ελπίζουν να μεταναστεύουν από τη χώρα τους είναι το υψηλότερο στον κόσμο, ξεπερνώντας τον παγκόσμιο μέσο όρο του 29%.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και η Ευρώπη αποτελούν τους δύο πρώτους προορισμούς προτίμησής τους.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (ποσοστό 78%) ανέφερε ως κίνητρο «φυγής» την επιθυμία για εξεύρεση καλύτερων ευκαιριών εκπαίδευσης και απασχόλησης για τα παιδιά τους.

Ένας ακόμη σημαντικός λόγος είναι η καλύτερη οικονομική ασφάλεια, όπως δήλωσε το 73% των ερωτηθέντων, καθώς επίσης και η υγειονομική περίθαλψη και οι κοινωνικές υπηρεσίες (18%).

Ωστόσο, παρότι θέλουν να μετακομίσουν, τα οικονομικά οφέλη που βλέπουν από την αλματώδη, οικονομική ανάπτυξη της Κίνας τους «κρατούν» πίσω.

«Η πραγματικότητα είναι ότι οι περισσότεροι πλούσιοι της Κίνας βγάζουν τώρα τα λεφτά τους στην Κίνα. Επομένως, για επιχειρηματικούς λόγους πρέπει να βρίσκονται κάπου κοντά. Αυτό ίσως αποτρέψει ορισμένους από το να απομακρυνθούν» εξήγησε ο Liam Bailey από συμβουλευτική εταιρεία Knight Frank.