Τη δέσμευσή του ότι κανένας από τους μόνιμους υπαλλήλους στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας δεν πρόκειται να απολυθεί επανέλαβε ο αρμόδιος υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας.

«Δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις μόνιμων υπαλλήλων στις ΔΕΚΟ του υπουργείου Υποδομών», ξεκαθάρισε ο κ. Ρέππας, ο οποίος όμως δεν έκανε καμία αναφορά στους συμβασιούχους που απασχολούνται στους φορείς αυτούς, ιδιαίτερα στο μετρό και στο τραμ, και οι οποίοι θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι δε θα ανανεώσουν τις συμβάσεις τους μόλις αυτές λήξουν.

Ο κ. Ρέππας μιλώντας στο Ράδιο 9 για την αναδιάρθρωση των συγκοινωνιακών εταιριών τόνισε ότι θα προχωρήσει η συγχώνευση και από τις πέντε εταιρίες που είναι σήμερα θα μειωθούν σε δύο.

Η μία εταιρία θα ενσωματώσει τα μέσα σταθερής τροχιάς (ΗΣΑΠ, μετρό, τραμ), που θα αναλάβουν κυρίαρχο ρόλο στην παροχή συγκοινωνιακού έργου, ενώ στη δεύτερη θα ενοποιηθούν η ΕΘΕΛ και ο ΗΛΠΑΠ, που θα εκτελούν συμπληρωματικό έργο. Μεταξύ άλλων, όφελος από τη συγχώνευση θα προκύψει στο επίπεδο της μεταφοράς προσωπικού από τη μία εταιρία σε άλλη, για την κάλυψη αναγκών χωρίς να χρειαστεί να γίνουν νέες προσλήψεις.