Η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει τις επαφές με τη Ρωσία, προκειμένου η χώρα μας να έχει τις μικρότερες δυνατές επιπτώσεις «ει δυνατόν, καμία πρακτική επίπτωση» από την επιβολή μέτρων από τη Ρωσία σε χώρες της ΕΕ.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε πως «οι αποφάσεις που έχει λάβει η Ρωσία, ο Πρόεδρος Πούτιν, είναι αποφάσεις που αφορούν όλο το δυτικό κόσμο, την Ε.Ε., τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία».

Ο κ. Βενιζέλος αρνήθηκε να αποκαλύψει ποια είναι η διαδικασία που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση αυτή τη στιγμή, τόνισε ωστόσο πως «εμείς, ως μία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνεπής στις κοινοτικές υποχρεώσεις, προσπαθούμε να έχουμε τις καλύτερες σχέσεις με όλες τις χώρες και προσπαθούμε να προστατεύσουμε την ελληνική αγροτική παραγωγή».

Μέχρι στιγμής, όπως έχει ανακοινωθεί από τη ρωσική κυβέρνηση, εξαιρείται από το εμπάργκο το ελληνικό κρασί, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ακολουθήσουν, επίσης η ελιά και το λάδι.