Μία παγίδα κρύβει η πληρωμή των φορολογικών υποχρεώσεων σε 12 δόσεις μέσα από το taxis.Μπορεί για την ώρα να μην γίνονται δεκτές οι αιτήσεις, ωστόσο μόλις το σύστημα ξεκινήσει όσοι επιλέξουν να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ και το φόρο εισοδήματος σε 12 δόσεις θα βρεθούν μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη.

Οι δόσεις είναι έντοκες και το επιτόκιο υψηλό.

Συγκεκριμένα οι φορολογούμενοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με μηνιαία προσαύξηση 0,71% και πρόστιμο 10% του ανεξόφλητου ποσού εφόσον παραμείνει ανεξόφλητο για περισσότερους από δυο μήνες, 20% για περισσότερους από 12 μήνες και 30% για περισσότερους από 24 μήνες.

Για να εξασφαλίσει κανείς τις 12 δόσεις θα πρέπει να μπει στο Taxisnet (www.gsis.gr). Στην επιλογή «Εφαρμογές Taxisnet», περιλαμβάνεται η «Ρύθμιση Οφειλών» επιλέξτε τη φόρμα για τις τρέχουσες ληξιπρόθεσμες οφειλές. Για να γίνει αποδεκτή η αίτηση ρύθμισης, το ποσό της μηνιαίας δόσης δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 30% του μηνιαίου εισοδήματος. Αν αυτό ισχύει οι δόσεις βγαίνουν αυτόματα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.