Παρατείνεται μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2021 η προθεσμία για την υποβολή του εντύπου Ε13 στο Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, που αφορά την δήλωση εργοδότη χρήσης μοτοποδηλάτου ή μοτοσυκλέτας από εργαζόμενούς του.

Ειδικότερα, σε συνέχεια της αριθμ. 49091/Δ1.14744/2020 (ΦΕΚ 5474/Β΄/11-12-2020) υπουργικής απόφασης, σύμφωνα με την οποία ορίζεται ως προθεσμία υποβολής του εντύπου από τους υπόχρεους εργοδότες η 20ή Δεκεμβρίου 2020 και δεδομένου του μεγάλου αριθμού των καταχωρίσεων, καθίσταται δυνατή η υποβολή του Ε13 έως και τη 10η Ιανουαρίου 2021.

Στην υποβολή νέου εντύπου υποχρεούται οι εργοδότες του Ε13 για κάθε μοτοποδήλατο ή μοτοσυκλέτα που θα χρησιμοποιείται από εργαζόμενό του, κατά την εκτέλεση της εργασίας του, για τη μεταφορά ή διανομή προϊόντων και αντικειμένων.

Συνοπτικά, η διαδικασία υποβολής εντύπου έχει ως εξής:

Η πρόσβαση στο Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ πραγματοποιείται από την ιστοσελίδα https://eservices.yeka.gr με τους κωδικούς πρόσβασης στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) (ΟΠΣ του e-ΕΦΚΑ).

Επιλογή του μενού ΕΙΔΙΚΑ ΕΝΤΥΠΑ > Δηλώσεις Χρήσης Μοτοποδηλάτου-Μοτοσυκλέτας > Εισαγωγή.

Στη συνέχεια, αφού επιλεγεί το Παράρτημα και ως Είδος Εντύπου το «Δήλωση εργοδότη χρήσης από εργαζομένους του, κατά την εκτέλεση της εργασίας τους, μοτοποδήλατου ή μοτοσυκλέτας», κάντε κλικ στο κουμπί Εισαγωγή.

Τέλος, συμπληρώνονται τα στοιχεία των ενοτήτων:

  • Επιχείρηση-Παράρτημα
  • Εργοδότης-Νόμιμος εκπρόσωπος
  • Στοιχεία μηχανής/μηχανών

Το Έντυπο Ε13 «Δήλωση εργοδότη χρήσης από εργαζομένους του, κατά την εκτέλεση της εργασίας τους, μοτοποδήλατου ή μοτοσυκλέτας», αφού υποβληθεί, λαμβάνει αριθμό πρωτοκόλλου και ημερομηνία και μπορεί να εκτυπωθεί ή να αποθηκευτεί ως αρχείο pdf.

Αναλυτικά την διαδικασία μπορείτε να δείτε εδώ.