Τσουχτερό πρόστιμο 300.000 ευρώ σε ινστιτούτο αισθητικής για παραπλανητικές πρακτικές

Η ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης για την επιχείρηση


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
16:01
29/10/2020
Τσουχτερό πρόστιμο 300.000 ευρώ σε ινστιτούτο αισθητικής για παραπλανητικές πρακτικές
4
loading

Χρηματικό πρόστιμο 300.000 ευρώ επιβλήθηκε σε επιχείρηση υπηρεσιών αισθητικής και προσωπικής φροντίδας για παραπλανητικές εμπορικές πρακτικές και παραλείψεις.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μετά από διερεύνηση καταγγελιών καταναλωτών σε βάρος της επιχείρησης COSMEDICAL ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε., η Γενική Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, επέβαλε χρηματικό πρόστιμο ύψους 300.000 ευρώ επειδή, κατά το χρονικό διάστημα της διετούς λειτουργίας της, υιοθέτησε παραπλανητικές και επιθετικές εμπορικές πρακτικές και είχε παραλείψεις τόσο κατά την διαφήμιση των υπηρεσιών της μέσω, κυρίως, δημοφιλών τηλεοπτικών εκπομπών, όσο και κατά την παροχή υπηρεσιών στην έδρα της.

Επιπλέον, η επιχείρηση παρέλειψε να παραδώσει στους πελάτες της αντίγραφο της σύμβασης παροχής υπηρεσιών καθώς και το έντυπο αναιτιολόγητης υπαναχώρησης, εισέπραξε προκαταβολικά το συμφωνηθέν τίμημα των παρεχόμενων υπηρεσιών και δεν επέστρεψε τα αχρεωστήτως εισπραχθέντα ποσά για τις μη παρασχεθείσες υπηρεσίες σε περιπτώσεις συμβάσεων από τις οποίες οι συμβαλλόμενοι υπαναχώρησαν.

Καταναλωτές οι οποίοι θέλουν να λάβουν υπηρεσίες από ινστιτούτα αισθητικής ενημερώνονται ότι το ποσό της προκαταβολής που καταβάλουν στις επιχειρήσεις, πριν αρχίσει η εκτέλεση της σύμβασης, συμπεριλαμβανομένης και της τυχόν εγγραφής, δεν πρέπει να υπερβαίνει το 2,5% του συμφωνηθέντος συνολικού τιμήματος.

Επίσης, οι καταναλωτές που έχουν λάβει υπηρεσίες αλλά κατόπιν προέβησαν σε υπαναχώρηση ή καταγγελία της σύμβασης, υποχρεούνται να καταβάλουν μόνο το κόστος των υπηρεσιών που αποδεδειγμένα τους παρασχέθηκαν.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar παθών

  Είμαι και εγώ θύμα αυτής της πρακτικής, από άλλο όμως ινστιτούτο στο κέντρο της Αθήνας. Ψαρεύουν ανυποψιάστους, απευθύνοντας απλές δήθεν ερωτήσεις για να σε προσεγγίσουν και μετά να σε μεταφέρουν στο ινστιτούτο. Εγώ την πάτησα.. Δυστυχώς αυτές οι πρακτικές εκτός του ότι είναι παράνομες, απαράδεκτες για τον ανταγωνισμό, δυσφημούν και το κέντρο της πόλης.. Μακάρι μαζί μετην αισθητική αναβάθμιση του κέντρου να ληφθούν μέτρα απομάκρυνσης όλων όσων λιμαίνονται το κέντρο και αμαυρώνουν την εικόνα της Αθήνας και της Χώρας..

  1. avatar Νά ήταν

   Μόνο τά ινστιτούτα πού λυμαίνουν καί αμαυρώνουν τήν όψη τής Αθήνας, θά μας ζήλευαν ακόμα καί αυτοί πού ζούν στην Σιγκαπούρη.

 2. avatar Σιγά τα ωά

  Εδώ τα [...]κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ πήραν μίζες, πτώχευσαν τη χώρα και μας έβαλαν στο μνημόνιο.
  Αντί οι Έλληνες να τους στείλουν στον αγύριστο έκαναν τη ΝΔ κυβέρνηση! Αφού πρώτα τους κορόιδεψαν.

 3. avatar καντε και

  μια ερευνα στα διαφορα ιεκ και πεστε μας τα αποτελεσματα

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει