Στις 23 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας Πειραιώς, με αντικείμενο συζήτησης την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών, τη μείωση κεφαλαίου με μείωση της ονομαστικής αξίας και την έκδοση ομολογιακού έως 250 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της τράπεζας, η Γενική Συνέλευση θα λάβει απόφαση για τα παρακάτω θέματα:

1. Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας μέχρι ποσού 800.000.000 ευρώ με καταβολή μετρητών, παροχή δικαιώματος προτίμησης στους παλαιούς μετόχους και έκδοση νέων κοινών ονομαστικών μετοχών. Παροχή σχετικών εξουσιοδοτήσεων στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας και αντίστοιχη τροποποίηση των άρθρων 5 και 27 του καταστατικού.

2. Έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου μέχρι ποσού 250.000.000 ευρώ με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων. Παροχή σχετικών εξουσιοδοτήσεων στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας.

3. Μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας με μείωση της ονομαστικής αξίας των κοινών ονομαστικών μετοχών, με σκοπό τη δημιουργία ειδικού αποθεματικού, σύμφωνα με το άρθρο 4 του κ.ν. 2190/1920.