Τον μέγα εμπνευστή του όρου «Grexit», τον άνθρωπο που τοποθετούσε την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ σε κάτι παραπάνω από 50%, τον οικονομολόγο που μαζί με τον «Dr Doom» Νούριελ Ρουμπινί έγιναν γνωστοί για την απαισιοδοξία τους γύρω από τις προσπάθειες της χώρας μας να βγει από την κρίση, «καρφώνει» με δημοσίευμά της η Wall Street Journal.

Ο λόγος για τον Willem Buiter, τον περίφημο οικονομολόγο της Citigroup, ο οποίος εμφανίστηκε σε παρουσίαση στον 16ο όροφο των γραφείων της Citi στο Λονδίνο και φαίνεται πώς έχει εγκαταλείψει τις γνωστές του θέσεις, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ο Buiter, μαζί με το συνάδελφό του, Ebrahim Rhabari, εμπνεύστηκαν και καθιέρωσαν τον όρο Grexit το 2012, για να εκφράσουν την ισχυρή πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, προβλέποντας ότι αυτό θα συμβεί την 1η Ιανουαρίου 2013.

Φυσικά, η πρόβλεψη αυτή διαψεύστηκε πανηγυρικά. Όπως σχολιάζει η Wall Street Journal, η τράπεζα έφτασε να δίνει έως και 75% πιθανότητες στο Grexit. Πλέον δηλώνει αισιόδοξος για την παγκόσμια οικονομία…