Νέα επιστολή ΠΟΜΙΔΑ – Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών για οικειοθελή μείωση ενοικίων

Τι ζητούν από τον Χρήστο Σταϊκούρα


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
17:39
03/08/2020
Νέα επιστολή ΠΟΜΙΔΑ - Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών για οικειοθελή μείωση ενοικίων
3
loading

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών (Ε.Σ.Α.) και η Πανελλήνιος Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), απέστειλαν σήμερα προς τον υπουργό Οικονομικών και κοινοποίησαν σε όλους τους συναρμόδιους υπουργούς κοινή επιστολή για τις οικειοθελείς μειώσεις μισθωμάτων έως 31.12.2020.

Ειδικότερα η επιστολή που εστάλη στον Χρήστο Σταϊκούρα αναφέρεται στις προχθεσινές του δηλώσεις για το θέμα της μείωσης των μισθωμάτων σε ορισμένες κατηγορίες επαγγελματικών μισθώσεων και σημειώνει:

«Παρατηρήσατε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να παρεμβαίνει για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ιδιωτικές συμφωνίες όπως είναι τα μισθώματα ακινήτων.

Στη συνέχεια καλέσατε τους συλλογικούς φορείς ιδιοκτητών και ενοικιαστών να προχωρήσουν από κοινού σε διαπραγματεύσεις για την αναπροσαρμογή των ενοικίων για όσο διάστημα διαρκεί η οικονομική κρίση που αφήνει ο κορονοϊός».

«Όμως η καλοπροαίρετη αυτή έκκλησή σας για συμφωνία μεταξύ των οργανώσεών μας σε κάποιο ποσοστό προσωρινής μείωσης των μισθωμάτων, ανεξάρτητα από το ποια θα ήταν πρακτικά η αποτελεσματικότητά της, θα επέσυρε σε βάρος των οργανώσεών μας τις σοβαρότατες συνέπειες της παράβασης της νομοθεσίας περί Ανταγωνισμού, αφού θα αποτελούσε σαφέστατη παρότρυνση για "εναρμονισμένη πρακτική".

Η κοινή πρόταση που σας καταθέσαμε με την από 14.7 επιστολή μας, αφορά οικειοθελείς μειώσεις στα ενοίκια με κίνητρο τη μείωση των φόρων για τους ιδιοκτήτες, μέσα στα ίδια πλαίσια που η κυβέρνησή σας θεώρησε δίκαια και επέβαλε αναγκαστικά.

Συγκεκριμένα ζητήσαμε να νομοθετήσετε ότι όσοι ιδιοκτήτες κρίνουν οι ίδιοι και αποδέχονται οικειοθελώς να συνεχιστεί προσωρινά η μείωση ενοικίου, σε ποσοστό έως 40%, και μέχρι την 31.12.2020 (μετά να ισχύσει το πλήρες μίσθωμα), να έχουν ως κίνητρο την ίδια ελάφρυνση της επιστροφής του 30% της απώλειας ενοικίων, που το κράτος έδωσε σε εκείνους που τους μείωσε αναγκαστικά τα μισθώματά τους», αναφέρει η ΠΟΜΙΔΑ στην επιστολή της όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar Μουντζας Παλαμης

    Σιχαμενοι «ιδιοκτητες»

  2. avatar Πολλοί ιδιοκτήτες

    ζούνε από τα ενοίκια και καλό θα ήταν να μην έρχεται το κράτος να σου πει πόσο θα νοικιάσεις το ακίνητό σου. Αυτό θα ήταν χουντική πρακτική. Με την ίδια λογική να κατάσχει το κράτος και μέρος των εσόδων κάποιου καταστήματος υπέρ των εργαζομένων. Το σωστό θα ήταν αν θέλει να δώσει κάποια χρήματα σαν επίδομα ενοικίου στους καταστηματάρχες. Πάντως σε καμία περίπτωση δεν είναι δίκαιο να μεταβιβάζει τη χασούρα των καταστηματαρχών αλλού. Άλλωστε ο φόρος και το ΕΝΦΙΑ και η μεταβιβάσεις κληρονομιάς κτλ είναι ήδη από τα πιο υπέρογκα βάρη ακίνητης περιουσίας στην Ευρώπη. Δεν είναι ηθικό να ζητάς από την κυβέρνηση να χάσει μια άλλη κοινωνική ομάδα για να μη χάσεις εσύ, όταν και τα δύο παράγουν κέρδος και οικονομία.

  3. avatar Θεοχάρης Φάντης

    40% μειωση ενοικιου και αντιστοιχα και 40% μειωση φορου απο τους ιδιοκτητες. Το 30% δεν ειναι ιδιο με το 40% που λετε εσεις η ΠΟΜΙΔΑ

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει