Τέλος μπήκε την Τρίτη 14 Ιουλίου στο δικαστικό θρίλερ για τις περικοπές των συντάξεων από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία άναψε το «πράσινο φως» για την επιστροφή αναδρομικών 11 μηνών στους συνταξιούχους που έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη.

Συγκεκριμένα, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο δικαιώνει τους προσφεύγοντες για το διάστημα Ιούνιος του 2015 μέχρι Μάιο του 2016, περίοδο για την οποία θα πρέπει να τους δοθούν αναδρομικά.

«Η κυβέρνηση έχει αποδείξει, μέχρι σήμερα, το σεβασμό της στις δικαστικές αποφάσεις, όπως πρόσφατα έκανε με τη νομοθέτηση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης ν. 4670/2020, με την οποία εκπληρώνει με αξιοπιστία και χρονοδιάγραμμα τις δεσμεύσεις της στους συνταξιούχους» αναφέρει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

Και προσθέτει: «Συνεπώς, μελετάμε τη σημερινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και, συνεκτιμώντας τις δημοσιονομικές δυνατότητες και αντοχές της εθνικής μας οικονομίας, η κυβέρνηση θα ανακοινώσει το χρόνο και τον τρόπο υλοποίησης της απόφασης αυτής».