Υπουργείο Εργασίας για τα αναδρομικά: Η κυβέρνηση έχει αποδείξει τον σεβασμό της στις δικαστικές αποφάσεις

Αναμένεται ο χρόνος και ο τρόπος υλοποίησης της απόφασης του ΣτΕ


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
17:01
14/07/2020
Υπουργείο Εργασίας για τα αναδρομικά: Η κυβέρνηση έχει αποδείξει τον σεβασμό της στις δικαστικές αποφάσεις
3
loading

Τέλος μπήκε την Τρίτη 14 Ιουλίου στο δικαστικό θρίλερ για τις περικοπές των συντάξεων από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία άναψε το «πράσινο φως» για την επιστροφή αναδρομικών 11 μηνών στους συνταξιούχους που έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη.

Συγκεκριμένα, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο δικαιώνει τους προσφεύγοντες για το διάστημα Ιούνιος του 2015 μέχρι Μάιο του 2016, περίοδο για την οποία θα πρέπει να τους δοθούν αναδρομικά.

«Η κυβέρνηση έχει αποδείξει, μέχρι σήμερα, το σεβασμό της στις δικαστικές αποφάσεις, όπως πρόσφατα έκανε με τη νομοθέτηση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης ν. 4670/2020, με την οποία εκπληρώνει με αξιοπιστία και χρονοδιάγραμμα τις δεσμεύσεις της στους συνταξιούχους» αναφέρει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

Και προσθέτει: «Συνεπώς, μελετάμε τη σημερινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και, συνεκτιμώντας τις δημοσιονομικές δυνατότητες και αντοχές της εθνικής μας οικονομίας, η κυβέρνηση θα ανακοινώσει το χρόνο και τον τρόπο υλοποίησης της απόφασης αυτής».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar 542756

  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ με βάση τους συνταξιούχους κάνανε και κάνουνε ..

 2. avatar Νομιμος

  \"το υπ.εργασιας υπακούει στις αποφάσεις των δικαστηρίων\"!σωστά! Η κυβέρνηση γνωρίζει το άρθρο 4 παρ.1 και 2;;;????ένας τροχονόμος έγραφε τους παράνομα σταθμευμένα,όχι όλους όμως.αυτους γιατί δεν τους έγραψες;ρωτάει ένας?Δεν τους είδα!!!!!!απαντάει.....ε;....??

 3. avatar reeeeee

  Ο πρωην υπουργός, άλλου μεν κόμματος, αλλα της Ελληνικής κυβέρνησης, ο Πετρόπουλος (συριζα), ειχε πει τον Οκτώβριο του 2018 οτι δεν χρειάζονται προσφυγες αλλά οτι πει το ΣτΕ θα ισχύσουν για όλους
  \" Πετρόπουλος: Δεν χρειάζεται να σπεύδουν οι συνταξιούχοι με αγωγές και αιτήσεις
  «Οι τελικές αποφάσεις θα ισχύσουν για όλους» \" ... και φυσικά πολλοί ΔΕΝ έκαναν προσφυγή θεωρώντας οτι το κράτος είναι κράτος. Τελικά ισχύει ή δεν εχει συνέχεια το κράτος...;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει