Ανησυχία επικρατεί στην κυβέρνηση μήπως το σύνδρομο του Αστακού χτύπησε και τη λεγόμενη «επένδυση» των Αράβων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Επένδυση που μοιάζει εντυπωσιακή, αφού οι εταιρίες που αποκτούν το πλειοψηφικό πακέτο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά όχι μόνο πέτυχαν να αναλάβουν τον έλεγχο των Ελληνικών Ναυπηγείων χωρίς να καταβάλουν στο Δημόσιο ούτε ένα ευρώ, αλλά απέσπασαν την έγγραφη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης ότι θα επιδοτήσει τη λειτουργία της επιχείρησης με 1 δισ. ευρώ.

Το ποσό του 1 δισ. ευρώ, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, είναι το αντίτιμο για την κατασκευή δύο νέων υποβρυχίων τύπου 214, τα οποία θα ναυπηγηθούν στον Σκαραμαγκά.

Η κυβέρνηση βεβαίως δεν επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για νέα παραγγελία οπλικών συστημάτων, ούτε και αποδέχεται πως ενισχύει με έμμεσο τρόπο τους νέους ιδιοκτήτες του Σκαραμαγκά, παρά το γεγονός ότι δέχτηκε να καταβάλλει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο μέχρι το 2018 μέχρις ότου εξοφληθούν τα δύο νέα υποβρύχια τύπου 214.

Στην υπόθεση των υποβρυχίων που γέρνουν, αλλά και των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, τα πισωγυρίσματα, οι παλινωδίες και οι υποχωρήσεις της κυβέρνησης είναι τόσο πολλές που δημιουργούν την εντύπωση ότι η πώληση είχε προαποφασιστεί ό,τι κι αν γινόταν.