Επενδυτές από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μέσω του επίσημου κρατικού φορέα για επενδύσεις του Αμπού Ντάμπι, πραγματοποιούν αυτές τις ημέρες, συναντήσεις με τις τέσσερις συστημικές τράπεζες για να γίνουν «συνεπενδυτές» για συγχρηματοδότηση νέων δανείων προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Εξάλλου, Αμπού Ντάμπι και Κατάρ έχουν στείλει επιστολές με συγκεκριμένα τεχνικά ερωτήματα στο Ελληνικό Δημόσιο για να συμμετάσχουν στο Επενδυτικό Ταμείο.

Όπως τονίζει το ΑΜΠΕ, αυτά αναφέρθηκαν από στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, σήμερα το πρωί, σε συνομιλία του με δημοσιογράφους, ενώ γνωστοποιήθηκε η συμμετοχή στη Eurobank, τριών κοινοπραξιών εταιρειών «με φήμη, βάθος χρήματος και ειδική γνώση», αλλά τονίστηκε ότι θα πρέπει να ολοκληρωθούν τα stress tests.

Ακόμη, όπως ενημερώθηκε το υπουργείο Ανάπτυξης, η εταιρεία εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών ΖΤΕ ξεκινάει στην Ελλάδα τη λειτουργία του κέντρου logistics, στις 20 Φεβρουαρίου 2014, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα περνάει από το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ η πώληση του Ελληνικού, μια επένδυση περίπου 5- 8 δισ. ευρώ, και θα δοθεί στους τρεις ενδιαφερόμενους το νομικό κείμενο της σύμβασης.

Μετά την πώληση, η σύμβαση θα είναι τριμερής, θα την υπογράφει και το Ελληνικό Δημόσιο καθότι θα αναλαμβάνει συγκεκριμένες ευθύνες. Θα εγγυάται ότι το οικόπεδο είναι καθαρό και ελεύθερο και θα αναλαμβάνει την ευθύνη ότι μπορεί να αδειοδοτήσει την επένδυση.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί καζίνο στην περιοχή, σύμφωνα με την πληροφόρηση του υπουργείου Ανάπτυξης, δεν θα αποκλείεται το ενδεχόμενο από τη σύμβαση και θα υπάρξει επιπλέον τίμημα για μια τέτοια επένδυση, ενώ δεν αποκλείεται ο διαφορετικός επενδυτής.