Μέτρα για τον κορονοϊό: Έκπτωση 40% και για τα ενοίκια των φοιτητών – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Την ερχόμενη εβδομάδα κατατίθεται στη Βουλή η νομοθετική διάταξη


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
7:15
14/04/2020
Μέτρα για τον κορονοϊό: Έκπτωση 40% και για τα ενοίκια των φοιτητών - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι
6
loading

Την επέκταση της έκπτωσης 40% του ενοικίου και για την φοιτητική κατοικία που πληρώνουν οι γονείς για τα παιδιά τους που σπουδάζουν σε διαφορετική πόλη από τον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους δρομολογεί η κυβέρνηση στο πλαίσιο στήριξης των νοικοκυριών που πλήττονται από την επέλαση της πανδημίας του κορονοϊού.

Η νομοθετική διάταξη η οποία αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες ημέρες  θα προβλέπει ότι η μείωση του ενοικίου φοιτητικής κατοικίας θα ισχύσει για τον Απρίλιο και θα αφορά αποκλειστικά τους εργαζόμενους πληττόμενων επιχειρήσεων και επαγγελματικών κλάδων οι οποίοι βρίσκονται σε προσωρινή αναστολή εργασίας.

Πιο συγκεκριμένα, η ρύθμιση που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών θα προβλέπει:

 1. Μείωση 40% του ενοικίου για την φοιτητική κατοικία. Το μέτρο αφορά τους γονείς που πληρώνουν ενοίκιο για την κατοικία του προστατευόμενου παιδιού τους το οποίο σπουδάζει σε σχολή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης η οποία βρίσκεται σε διαφορετική πόλη από τον τόπο της μόνιμης κατοικίας του.  Η ρύθμιση εξετάζεται να ισχύσει για τους σπουδαστές των Ι.Ε.Κ.
 2. Η έκπτωση 40% του ενοικίου θα ισχύσει για το μήνα Απρίλιο και αφορά τους εργαζόμενους πληττόμενων επιχειρήσεων με προσωρινή αναστολή της σύμβασης εργασίας. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να εμφανίζεται ο ίδιος ως μισθωτής της «φοιτητικής» κατοικίας στο μισθωτήριο και στην εφαρμογή του ηλεκτρονικού μισθωτηρίου του Taxisnet.

Να σημειωθεί ότι η μείωση κατά 40% του ενοικίου παρέχεται σήμερα:

 •  σε όλες τις πληττόμενες επιχειρήσεις για την επαγγελματική τους στέγη,
 • τους εργαζόμενους με προσωρινή αναστολή σύμβασης εργασίας για την πρώτη τους κατοικία και
 • τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους που πλήττονται από την κρίση του κορονοϊού  για την επαγγελματική στέγη.

Ο εργαζόμενος που θα ζητήσει μείωση κατά 40% στο μίσθωμα της φοιτητικής κατοικίας οφείλει να παρουσιάσει στον εκμισθωτή αντίγραφο της σχετικής «Υπεύθυνης Δήλωσης Εργαζομένου» που υπέβαλε στην «ΕΡΓΑΝΗ» με εκτυπωμένα τα στοιχεία του εκμισθωτή και της διεύθυνσης της μισθωμένης κατοικίας του, δηλώνοντας υπεύθυνα ότι αυτός είναι ο μισθωτής της κατοικίας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar Chris 333

  Η καλύτερη λύση θα ήταν ο κάθε φοιτητής να σπουδάζει στον τόπο καταγωγής του η στην πλησιέστερη πόλη, πληρώνουμε τα μαλλιά της κεφαλής μας στα @@@ ενοικια για να σπουδάσουν τα παιδιά μας . Για να ηρεμήσουν η επαρχιώτες η νησιώτες και η ιδιόκτητες ακινήτων . σιγά την χάρη που θα μας κάνετε.

 2. avatar ΘΥΜΑ

  Εισπράτω φοιτητικό ενοίκιο 220.Το 60% αντιστοιχεί σε 132. Μείον 15% εφορία 20 ευρώ. Μείον 15 ΕΝΦΙΑ το μήνα. Από 220 το κανονικό ενοίκιο 132 τώρα. Μείον 20, μείον 15. Μιλάμε για 97 ολόκληρα ευρώπουλα. Σαν μακροχρόνια άνεργος δεν πήρα ούτε 800, ούτε 400. Οι ενοικιαστές όμως πήραν. Τέλεια.

 3. avatar Τους ιδιοκτητες

  τους ρωτησαν η μηπως νομιζουν οτι ειναι δικα τους τα ακινητα? Λογαριασμοι χωρις τον ξενοδοχο και απο δω και περα ουτε σε φοιτητες θα τα νοικιαζουμε αφου ο κορονοιος θα μας επισκεφτεται συχνα, να δουμε που θα κοιμουνται αυτοι που θελουν να νοικιασουν στο τελος.

 4. avatar ΚΒΚ

  Μια άλλη περίπτωση ..... το μισθωτήριο είναι στο όνομα του πατέρα του φοιτητή, ενώ σε αναστολή εργαςίας είναι η μητέρα του φοιτητή. Δεν θα δικαιούται έκπτωση ενοικίου 40% ;;; Σοβαρευτείτε και δείτε όλες τις περιπτώσεις, άμυαλοι γραφειοκράτες !!!

 5. avatar Ρε πρωτοφανές

  με ξενα κόλλυβα μνημόσυνο κάνει αυτό το τσιρκο που λέγεται κυβέρνηση

 6. avatar Καραντίνας

  Δλδ αν στο συμβόλαιο ενοικίασης εμφανίζεται το όνομα του φοιτητή και όχι του γονέα ... καμία έκπτωση .... αλλά για να μπορέσεις να πάρεις το επίδομα φοιτητικής στέγασης πρέπει στο συμβόλαιο να εμφανίζεται το όνομα του φοιτητή ... Χμ ... κάπου τα έχουμε μπερδέψει ...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει