Πρόσω ολοταχώς έχει βάλει η ηγεσία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για τη διάθεση μέρους των μετοχών της Eurobank.

Στα πλαίσια ενημερωτικής συνάντησης της διοίκησης του ΤΧΣ με εκπροσώπους του Τύπου ξεκαθαρίσθηκε πως η πώληση μέρους των μετοχών που διαθέτει το Ταμείο στην Eurobank θα γίνει εντός του πρώτου τριμήνου 2014 και ότι ενδιάμεσα θα έχει ολοκληρωθεί η σχετική προετοιμασία, η οποία μεταξύ άλλων προϋποθέτει και αλλαγές στο υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο.

Το ΤΧΣ στην περίπτωση της Eurobank δεν θα προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με την έκδοση warrant ή σε private placement, αλλά ο στρατηγικός επενδυτής θα εισέλθει στα πλαίσια αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, στην οποία μάλιστα θα μπορούσε να μετάσχει το ίδιο το ΤΧΣ, αλλά και άλλοι επενδυτές, ανάλογα με τα επίπεδα της ζήτησης.

Σήμερα οι εκτιμώμενες κεφαλαιακές ανάγκες της Eurobank εκτιμώνται κοντά στα 2 δισ. ευρώ, ωστόσο μετά τον διαγνωστικό έλεγχο της Blackrock και τα τεστ αντοχής των τραπεζών, το ποσό αυτό ενδέχεται να αυξηθεί.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η Eurobank συζητά με δύο τουλάχιστον επενδυτές για συμμετοχή στο μετοχικό της κεφάλαιο, ωστόσο για την είσοδο στρατηγικού επενδυτή λόγο εκτός από το ΤΧΣ θα έχουν η τρόικας, η Κυβέρνηση και η Τράπεζας της Ελλάδας.