Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός της Ε.Ε. για το 2014-2020

Από την αρχή του επόμενου έτους τα νέα προγράμματα


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
14:28
19/11/2013
Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός της Ε.Ε. για το 2014-2020
loading

Εγκρίθηκε ο πολυετής προϋπολογισμός της Ε.Ε, για την περίοδο 2014-2020, από την πλειοψηφία της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Με 537 ψήφους υπέρ και 126 κατά η συντριπτική πλειοψηφία των ευρωβουλευτών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε σήμερα τον πολυετή προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επόμενη επταετία, ύστερα από 2,5 χρόνια διαπραγματεύσεων.

Ο πολωνός Επίτροπος Γιάνους Λεβαντόφσκι, μιλώντας για λογαριασμό της Κομισιόν, χαρακτήρισε καθοριστικό στοιχείο του νέου πολυετούς κοινοτικού προϋπολογισμού την ευελιξία και υποστήριξε ότι από τις αρχές του επόμενου έτους θα αρχίσουν να ενεργοποιούνται τα νέα προγράμματα.

«Δεν είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι άλλα έχουμε μία εν μέρει λύση για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης και τη δημοσιονομική προσαρμογή», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Ελπίζω ότι τώρα, θα μπορέσουμε να περάσουμε από τα λόγια στις πράξεις για την εφαρμογή του πολυετούς προϋπολογισμού της ΕΕ», τόνισε για λογαριασμό του Συμβουλίου της Ένωσης ο λιθουανός υπουργός Γιουταυκάς Λεσκεβίτσιους.

Ο ίδιος δεσμεύθηκε επίσης ότι στις 18-19 Δεκεμβρίου 2013 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση της Ομάδας Υψηλού Επιπέδου Εμπειρογνωμόνων, που θα προχωρήσει σε μία πρώτη αποτίμηση της εφαρμογής του πολυετούς κοινοτικού προϋπολογισμού.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει