Την υποχρέωση να υποβάλλουν φορολογική δήλωση θα έχουν από το 2014 όλοι οι νέοι 18 ετών ανεξάρτητα από το αν υπόκειται σε φόρο ή όχι. Θα εξαιρούνται όσοι είναι προστατευόμενα μέλη.

Τροπολογία που κατέθεσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών στην Βουλή αναφέρει πως το φυσικό πρόσωπο ηλικίας 18 ετών και άνω εφόσον δεν εμπίπτει στις διατάξεις περί προσώπων που βαρύνουν τους φορολογούμενους του άρθρου 7 του ν.2238/1994 και εφόσον συντρέχουν οι λοιπές προϋποθέσεις που ορίζονται στο άρθρο 2 του ν.2238/1994, ανεξάρτητα από το αν υπόκειται σε φόρο ή όχι, έχει υποχρέωση να υποβάλει δήλωση φορολογίας εισοδήματος.

Συγκεκριμένα, βάση της τροπολογίας θα εξαιρούνται οι 18χρονοι που βαρύνουν το φορολογούμενο εφόσον συνοικούν με αυτόν και το ετήσιο φορολογούμενο, πραγματικό ή τεκμαρτό και απαλλασσόμενο εισόδημα τους δεν υπερβαίνει το ποσό των 3.000 ευρώ ή το ποσό των 6.000 ευρώ αν παρουσιάζουν αναπηρία 67% και άνω.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.