Βορίδης: Επιστρέφονται 280 εκατομμύρια ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό

Η χώρα είχε υποχρεωθεί σε πρώτο βαθμό να καταβάλει ως πρόστιμο το ποσό των 350 εκατομμυρίων ευρώ για την υπόθεση των βοσκοτόπων


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
19:02
17/02/2020
Βορίδης: Επιστρέφονται 280 εκατομμύρια ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό
14
loading

Δικαίωση ήρθε για την Ελλάδα αναφορικά με την υπόθεση των βοσκοτόπων. Η θετική για τη χώρα μας δικαστική εξέλιξη, με την αμετάκλητη απόφαση η οποία εκδόθηκε, σημαίνει ότι θα πρέπει να επιστραφεί από την ΕΕ στον ελληνικό προϋπολογισμό το ποσόν των 279.523.922,85 ευρώ.

O υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης αναφέρθηκε στη σημαντική αυτή νίκη που ήρθε από το Ειδικό Γραφείο Κοινοτικού Δικαίου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (Ν.Σ.Κ.) στο ΥπΑΑΤ, προς όφελος της αγροτικής ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία δημοσιεύθηκε στις 13 Φεβρουαρίου 2020, δικαιώνεται η Ελλάδα για την υπόθεση των βοσκοτόπων για την οποία είχε υποχρεωθεί σε πρώτο βαθμό να καταβάλει ως πρόστιμο το ποσό των 350 εκατομμυρίων ευρώ.

Σημειώνεται ότι τα στελέχη του Ειδικού Γραφείου Κοινοτικού Δικαίου του Ν.Σ.Κ. στο ΥπΑΑΤ, είχαν καταθέσει αναίρεση επί αποφάσεως του Γενικού Δικαστηρίου της ΕΕ της 1ης Σεπτεμβρίου 2017 με την οποία είχε απορριφθεί προσφυγή της Ελλάδας σχετικά με την κατ’ αποκοπή διόρθωση ύψους 25% για τα έτη υποβολής αιτήσεων 2009 έως 2011 λόγω αδυναμιών κατά τον ορισμό και τον έλεγχο των μονίμων βοσκοτόπων.

Ο κ. Βορίδης μιλώντας σχετικά στη Βουλή και στο πλαίσιο της κοινής συνεδρίασης της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, χαρακτήρισε ιδιαίτερα θετική εξέλιξη τη συγκεκριμένη απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης τονίζοντας ότι «πρέπει να αναγνωρίζουμε και τη δουλειά που κάνουν οι νομικοί μας», απονέμοντας τα εύσημα στα στελέχη του Ειδικού Γραφείου Κοινοτικού Δικαίου του Ν.Σ.Κ. στο ΥπΑΑΤ τα οποία με τη μεθοδικότητά τους οδηγούν στην εξασφάλιση ενός σημαντικού εσόδου για τον προϋπολογισμό.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

14
σχόλια
 1. avatar PanosGianaros

  Ο Βαρίδης , , δεν ήταν καν Δημοκράτης , ΟΧΙ ΝεοΔημοκράτης , οταν ο νομός Αιτολωακαρνανίας
  με τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ , , είχε δηλωθεί στην ΕΟΚ τότε, ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ
  ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΒΟΣΚΟΤΟΠΙΑ. . . . !
  Για ποιό πράγμα , , πανηγυρίζει , που πληρώσαμε τόσα πρόστιμα στην Ε.Ε , με ευθύνη της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ δρομολόγησε την επιστροφή τους . . . !
  Αλλά , επειδή δεν υπήρξε ποτέ Δημοκράτης , αντί να συγχαρεί την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ , , δίνει συγχαρητήρια στους . . . δικηγόρους του κράτους . . . !
  Να ετοιμάζονται οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ , , , Αυτά τα χρήματα θα τους τα δώσει ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ο Βαρίδης
  που τους τα έκοψε με το , , , τσεκούρι . . !
  υ.γ
  Ο Μάκης έγινε υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης γιατί . . . τόσα χρόνια με το τσεκούρι , , έχει κλαδέψει . . . !
  Και \' \' άριστος \' \' και με εμπειρία . . . !

 2. avatar ΑΠΟ ΠΟΥ ΑΠ’ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΛΕΨΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ

  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΤΟΥΣ????

  1. avatar Unexpected Opponent

   Eυρωπαικη Evωση : To άντρο των δ ι ε θ ν ω ν N τ α β α τ ζ η δ ω ν , κ υ ν ι κ ο ι και Σ τ υ γ ν ο ι A π ο ι κ ι ο κ ρ α τ ε ς , T υ χ ο δ ι ω κ τ ε ς και g a n g s t e r s , σ υ μ μ ε τ ε ι χ α ν από κ ο ι ν ο υ με τους A λ λ ο υ ς g a n g s t e r s - τους Aμερικανους - σε A v ε λ ε η τ ο \" A v θ ρ ω π ι σ τ ι κ ο \" B o μ β α ρ δ ι σ μ ο στη μ α ρ τ υ ρ ι κ η Σερβία και το μ α ρ τ υ ρ ι κ ο Koσσοβο , Z n τ ο υ ν Eυρωστρατο για τη B ι α ι η π α τ α ξ η των δ ι κ ω ν T o υ ς A v τ ι φ ρ ο ν ο υ ν τ ω ν , κ α ρ χ α ρ ι ε ς της Στεριάς , κ α ρ χ α ρ ι ε ς της Ξηράς ,
   φ ι δ ι α φαρμακερά , είναι λ υ κ ο \" σύμμαχοι \" , A γ ρ ι α Σ υ μ μ ο ρ ι α των π ο λ υ ε θ ν ι κ ω ν και των μ ο ν ο π ω λ ι ω ν , είναι π ε ρ ι σ σ ο τ ε ρ ο A π α ν θ ρ ω π ο ι και μ ι σ α ν θ ρ ω π ο ι από ότι πιστεύαμε , π ρ ο ω θ ο υ ν το σ ο δ ο μ ι σ μ ο , το κ ι ν α ι δ ι σ μ ο , την ε υ θ α ν α σ ι α , τη κ τ η ν ο β α σ ι α . B o θ ρ ο ς T ε ρ α σ τ ι ω ν διαστάσεων γ ε μ α τ ο ς με σ κ α τ α .

   1. avatar @Unexpected Opponent

    Έχεις δίκιο που ανησυχείς. Εφόσον προωθούν το σοδομισμό και την κτηνοβασία, κινδυνεύεις.

 3. avatar Antw

  Στο ΣΥΡΙΖΑ το χρωστάτε κιαυτο

 4. avatar Πλιατσικολογος εθνικιστής

  Βάλε και αυτά που θα έρθουν από τη μείωση των συντάξεων

  1. avatar οι οποίες

   αυξάνονται

   1. avatar Πλιατσικολογος εθνικιστής

    Πως γίνεται να αυξάνονται ενώ η δαπάνη στον προϋπολογισμό για τις συντάξεις να μειώνετε;; το πολύ το σκαι και το μεγκα κάνουν το παιδί νδ

    1. avatar Η πολλή Αυγή

     κάνει το παιδί σύριζα.
     Έχετε τα μούτρα και μιλάτε οι Κατρούγκαλοι που τσεκουρώσατε τις συντάξεις, πετσοκόψατε τις επικουρικές, πετάξατε στα σκουπίδια τις χήρες. Μιλάτε κι από πάνω ψυχανόμαλα!

     1. avatar Πλιατσικολογος εθνικιστής

      Απάντησε σε αυτό που έγραψα και άσε τις υπεκφυγές τρολακι

     2. avatar @Πλιατσικολογος εθνικιστής

      Πότε έγιναν μειώσεις και σε τι ποσοστό;

     3. avatar Πλιατσικολογος εθνικιστής

      Επί σύριζα και επί πασοκονδ έγιναν μειώσεις. Πες μου τώρα πως θα αυξηθούν οι συντάξεις με μειωμένη δαπάνη στο ασφαλιστικό τρολακι. Ακόμα περιμένω

 5. avatar ????????????????????

  ΤΣΥΡΙΖΑΚΙΑ, ΤΡΟΧΑΔΗΝ, ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ
  ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ.
  ΓΡΗΓΟΡΑ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝΕ ΧΑΜΠΑΡΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!>>>>>>>>>
  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

 6. avatar Παλλας Ροδος

  χα χα χα δωσε σανο στους κρετινους!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει